Arayan doğalgaz da buluyor, petrol de

Arayan doğalgaz da buluyor, petrol de

Ekonomi Haberleri

Son 10 yılda açılan 173 kuyunun 99'unda petrol, 21'inde doğalgaz bulundu ve Hazine'ye 2.6 milyar TL kaynak sağlandı

Sondaj maliyeti çok yüksek diye yıllarca ihmal edilen petrol aramaları hızlandı, Hazinenin yüzü güldü. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, son yıllarda ivme kazanan petrol ve doğalgaz aramalarının ekonomik sonuçlarını değerlendirdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 46 şirketin faaliyet gösterdiği sektörde, 2002 yılından 2013'e kadar kuyu açılışlarının 6 kat artışla 173'e çıktığını belirterek, "Açılan kuyuların 99'unda petrole, 21'inde doğalgaza ulaşıldı. Son 11 yıllık dönemde kuyulardan elde edilen devlet hissesi ile Hazine'ye doğrudan 2.6 milyar TL kaynak aktarıldı. Bu yılın ilk 6 ayında açılan kuyu sayısı ise 94'e ulaştı" dedi.
Aramalar istihdama da ilaç oldu. Bakan Yıldız'ın verdiği bilgiye göre bu sürede 10 bin kişiye istihdam sağlandı, ekonomiye katkı ise 11 yılda 40 milyar dolara ulaştı. nbsp;
Cenk Esen ANKARA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...