Putin ile Poroşenko'dan tarihi görüşme

Putin ile Poroşenko'dan tarihi görüşme

DÜNYA Haberleri

Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko ve Rusya Devlet Başkanı Putin, iki bini aşkın kişinin öldüğü Ukrayna krizinden bu yana ilk kez görüştü.

İki bini aşkın kişinin ölümüne neden olan Ukrayna krizi başladığından bu yana bir ilk yaşandı. Rusya ve Ukrayna devlet başkanları, krizden bu yana ilk kez baş başa görüştü. Bu tarihi toplantıya Belarus'un Minsk kenti ev sahipliği yaptı.


Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ve Rus mevkidaşı Vladimir Putin'e, Kazakistan ve Belarus devlet başkanları ile Avrupa Birliği'nden üst düzey yetkililer eşlik etti.


Toplantıdan somut bir sonuç çıkmadı ancak taraflar ateşkes çabalarına yeşil ışık yaktı.


Poroşenko, mümkün olan en kısa sürede ateşkes için bir yol haritası hazırlanacağını söylerken, Putin de ikili diyaloğu destekleyeceklerini açıkladı.


Puti, "Akan kanın en kısa sürede durdurulması için uğraşacağız. Bunun için atılması gereken bazı politik adımlar da var. Rusya olarak diyalog sürecini en kısa sürede başlatmak için elimizden geleni yapacağımızı belirtmek isterim" dedi.


Ukrayna'nın Avrupa Birliği ile imzaladığı anlaşmanın Rus ekonomisine milyarlarca dolar zararı olduğunu belirten putin, bu anlaşmada bazı değişikliklere gidilmesi için 12 Eylül'e kadar teklif sunacaklarını söyledi. nbsp;


Minsk'te ilk kez baş başa görüşme yapan Putin ile Poroşenko, daha önce haziran ayında, Normandiya'da 'ayaküstü' konuşmuşlardı. nbsp;


Ukrayna krizi devrik devlet başkanı Viktor Yanukoviç'in Avrupa Birliği ile ortaklık anlaşmasını askıya almasıyla başlamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...