Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Böyle kaçakçılık görülmedi

/ Kaynak: AA
Böyle kaçakçılık görülmedi

YAŞAM Haberleri  / AA

Kokain üretiminde Kolombiya'yı bile geride bırakan Güney Amerika ülkesi Peru'da 3.3 ton kokain ele geçirildi. 3.3 ton kokain kömürün içine sıkıştırılmıştı.

Peru'nun Trujillo limanı yakınında polisin düzenlediği uyuşturucu operasyonunda kömür kolileri içine gizlenmiş halde 3.3 ton kokain ele geçirildi.

Perulu yetkililer 3.3 ton kokainin bu yıl içinde ele geçirilen en büyük miktar olduğunu belirtti. Kaçakçıların kokaini Belçika ve İspanya'ya götürmeyi planladıkları ileri sürüldü.

Peru Narkotik Şubesi Polis Şefi Vincente Romero basına yaptığı açıklamada, uyuşturucunun ABD Uyuşturucuyla Mücadele Dairesi ile telefon dinlemelerini de kapsayan 6 haftalık ortak operasyon sonucu ele geçirildiğini söyledi.

Uyuşturucunun kırsal bölgedeki bir evde bulunduğunu kaydeden Romero, iki Meksikalı ve beş Perulunun gözaltına alındığını belirtti.

Romero, kokain kaçakçılığının arkasında Meksikalı bir uyuşturucu kartelinin olduğuna inanıldığını ifade etti.

Son yıllarda kokain üretiminde büyük artış görülen Peru'nun, Kolombiya'yı bile geride bırakarak 2012'den beri bu alanda bir numaraya yerleştiği belirtiliyor.
Böyle kaçakçılık görülmedi

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...