Yabancı liderler devir teslim töreni için gelmeye başladı

/ Kaynak: AA
Yabancı liderler devir teslim töreni için gelmeye başladı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Erdoğan'ın yemin etme ve devir teslim törenine katılacak liderler Ankara'ya gelmeye başladı.

Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yemin etme ve devir teslim törenine katılacak liderler ve uluslararası kuruluş temsilcileri Ankara'ya gelmeye başladı. Bu sabahtan itibaren Ankara'ya gelen yabancı konuklar arasında Şanghay İşbirliği Örgütü Genel Sekreteri Dmitry Mezentsev, Venezüela Ulaştırma Bakanı Haiman El Troudi, Swaziland Başbakan Yardımcısı Paul Dlamini ve Özbekistan Dışişleri Bakanı Abdülaziz Kamilov bulunuyor. Aralarında devlet başkanları ve cumhurbaşkanlarının da bulunduğu 40'dan fazla yabancı konuk, gün boyunca Esenboğa Havalimanı Şeref Salonu'nda yetkililer tarafından karşılanacak. Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov, Etiyopya Cumhurbaşkanı Mulatu Teshome Wirtu, Cezayir Ulusal Konsey Başkanı Abdelkader Bensalah, Fas Hükümet Başkanı Abdelilah Benkirane, Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev, Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzetbegoviç, Togo Cumhurbaşkanı Faure Essozimma Gnassingbe ve Somali Cumhurbaşkanı Hasan Mahmud da bugün Ankara'da olacak. nbsp;
Ayrıca, KKTC, Gana, Maldivler, Haiti, Bahreyn, Kırgızistan, Burkina Faso, Suudi Arabistan, Ruanda, Fildişi Sahili, Tanzanya, Nijer, Bangladeş, Irak, Kamerun, Güney Sudan, Gabon, Tacikistan, Cibuti, Umman, Tunus, Arjantin, Çin Halk Cumhuriyeti, Güney Kore ve Ermenistan'dan başbakan, meclis başkanı ve bakan düzeyinde konukların, beraberlerindeki heyetlerle Esenboğa'ya gelmesi bekleniyor.
Aralarında D-8, Afrika Birliği, OECD gibi kuruluşların bulunduğu uluslararası örgütlerin temsilcileri de bugün karşılanacak.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...