Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İşte Instagram'ın yeni uygulaması

İşte Instagram'ın yeni uygulaması

TEKNOLOJİ Haberleri

Instagram şimdi de kullanıcıların zaman geçişi yapabilmelerine olanak sağlayacak yepyeni bir uygulamayı, Hyperlapse'ı indirmeye sundu.

Sadece iPhone'lara sunulan uygulamayı 'Hyperlapse from Instagram' araması yaparak bulabilirsiniz. Instagram filtrelerle süslenmiş fotoğrafların paylaşımına yeni bir boyut getirdi ve popüler bir servis hâline geldi. Şirket şimdi de time-lapse olarak adlandırılan ve "hızlandırılmış çekim" olarak Türkçeleştirebileceğimiz görüntülerin paylaşımına el atıyor. Hyperlapse olarak adlandırılan yeni uygulamasıyla Instagram bu sulara dalış yapıyor. App Store üzerinden ücretsiz olarak dağıtıma çıkan ve şu an için sadece iPhone'da kullanılabilen Hyperlapse uygulaması iPhone'da yer alan jiroskop ve ivmeölçerden yararlanarak görüntü sabitleme için gerekli olan verileri sağlıyor. Perde arkasında Hyperlapse tıpkı iMovie'nin sallantılı videolara uyguladığı işlemleri uyguluyor, ancak bütün bunlar iPhone üzerinde, gerçek zamanda yapılıyor.


Hyperlapse uygulaması sade tasarımıyla kullanıcıları etkiliyor. Açılış ekranında Hyperlapse ve Instagram logoları bir arada yer alıyor, bunu dört adet örnek video takip ediyor. Daha sonra kamera ve film rulosuna erişim izinleri talep ediliyor. Uygulama kullanıcılara Kamera uygulamasınınkine benzer bir arayüz sunuyor, ancak ekranın altında sadece bir tane yuvarlak tuş bulunuyor. Buna basarak çekim işletimini hemen başlatabilirsiniz.


iPhone 4 kullanıcıları için 10 dakikalık video süre sınırlaması var. IPhone 5 veya daha yeni bir cihaz kullananlar için bu süre 45 dakikaya çıkıyor. Çekimi tamamladıktan sonra ekranın tepesinde iki yeni ikonun belirdiğini göreceksiniz. Videoyu yoksayıp yaptığınız çekimi silebileceğiniz gibi, daha sonra düzenlemek için kaydetme veya düzenlemeye hemen başlayarak ne kadar hızlandırmayı istediğinizi belirleme şansına sahipsiniz.
İşte Instagram'ın yeni uygulaması

Hyperlapse uygulaması orijinal çekimin 2 ila 12 katı arasında hızlandırmaya izin veriyor. Böylelikle güneşin doğuşunu sadece 10 saniye gibi kısa sürede veya bir saatlik uzun bir koşuyu sadece birkaç saniyeye sığdırabilirsiniz. Elde edilen video üç ayak kullanılarak profesyonel kamerayla veya steady-cam video kamerayla çekilen videolar kadar düzgün ve pürüzsüz görünüyor. Tek fark iPhone kullanmış ve telefonu sabit bir yerde tutmuyor oluşunuz.


İşiniz bittikten sonra, oluşturduğunuz videoyu Facebook veya Instagram'da paylaşabilirsiniz. Herhangi bir hesap gerekmeden, klibi otomatik olarak Film Rulosuna kaydedebilirsiniz. Hyperlapse'in iOS versiyonunu aşağıdaki kaynak bağlantıyı takip ederek indirebilirsiniz. Android versiyonunun ne zaman çıkacağı henüz netlik kazanmadı. O tarafta Google'ın Android'in kamera API'larında birtakım güncellemeleri yapması bekleniyor.


YANLIŞ UYGULAMAYI İNDİRMEYİN!
Hyperlapse şeklinde App Store'da arama yaptığınızda farklı bir uygulama sonuçlarda görünebilir. Bu nedenle Instagram'ın uygulamasına ulaşmak için 'Hyperlapse from Instagram' şeklinde arama yapmanız yerinde olacaktır.
HÜRRİYET

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...