Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Şenol Güneş: 'Hedefimiz ilk 5'

Şenol Güneş: 'Hedefimiz ilk 5'

SPOR Haberleri

Bursaspor teknik direktörü Şenol Güneş, "Avrupa kupalarına katılmak için hedefimiz ligde ilk 5 içinde yer almak. İyi başlayıp iyi bitirmek istiyoruz" dedi

"ÇOK MESAFE ALDIK"
Özlüce Tesisleri'nde düzenlediği yeni sezonun ilk basın toplantısında açıklamalarda bulunan Şenol Güneş, sözlerine bu hafta başlayacak olan yeni sezonun güzellikler getirmesini dileyerek başladı. Basın mensuplarının sorularına cevap verdiği toplantıda Bursaspor'un başına 2 ay önce geçtiğini hatırlatan Şenol Güneş, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Büyük şehirde ve büyük bir camiada olduğumu biliyorum. Ona uygun takım oluşturmak için 2 ay aralıksız çalıştık. Yeni düşüncelerle bu ligde yarışabilecek, taraftarın beğenisini kazanacak takım oluşturmak için düşüncemizi anlatmaya çalıştık. Oldukça mesafe aldığımızı düşünüyorum. Henüz ideal 11'i oluşturduğumuzu söyleyemeyiz. Ama oyun anlamında çok mesafe aldık. En acil olarak düşündüğümüz, henüz sonuçlanmamış olan forvete bir oyuncu almamız. Bu hafta içinde kesinlikle olacağını bekliyoruz."


"GİTMEK İSTEYEN BİR TAIWO VAR"
Yeşil beyazlı takımda ayrılmak isteyen futbolcularla ilgili değerlendirmede de bulunan Şenol Güneş, bu konuda şunları söyledi:
"Taiwo, geçen hafta izin istedi görüşmek için gitti ama net bir şey yok. Gitmek isteyen bir Taiwo var. Frey'in böyle bir görüntüsü yok. Antrenmanlara devam ediyor. O şu an bizimle. Taiwo'nun gidebileceğini düşünüyorum. Alacağımız oyuncu forvet olacak. Bu zenginliğe ihtiyacımız var. Ciddi boyutta sakatımız yok. Cezalı olarak da sadece Şamil var. Takımın genel durumu bu."


"OLAYLAR DAHA İLK MAÇA DAMGA VURDU"
Bu hafta sahalarında oynayacakları Galatasaray karşısında alacakları 3 puanın kendilerine moral olacağını vurgulayan Şenol Güneş, şöyle devam etti:
"Bu haftaki rakibimiz Galatasaray. 3 puan almamız bize moral katacak. İlk 5 maçta alacağımız puanlar ve oynayacağımız oyun, bizim için ligin haritasını bize gösterecek. Bu maçta da tüm maçlarda da başarıyı düşünüyoruz ve kazanmayı istiyoruz. Hayallerimiz var. İlkeli davranacağız. Cesur olacağız ve fair play duygusu içinde yarışacağız. Oyuncularımızın ve seyircilerimizin bu konuda örnek olmasını bekliyoruz. Rakiple itişmeyen, hakemle konuşmayan futbolcu profili olmalı. Ortak hedefimiz sevgi, saygı hoşgörü olacaktır. Saha dışı olayları daha sezonun ilk maçına damga vurmuştur. Galatasaray oyun olarak Fenerbahçe'ye göre daha ikinci planda kaldı. Fair play dışı davranışların çok olduğu, maçta hoşgörüldüğü, lig maçlarında nasıl görüleceğinin tartışılacağı dönemi başlatmış oldu. Enerjimizi futbola dönük kullanmak isteyeceğiz. Bunu da oyuncularıma işlemeye çalışıyorum."


"EN İYİ 11'İ SÜRMEYE ÇALIŞACAĞIM"
Takımının en iyi 11'ini Galyatasaray maçında oyhnatmaya çalışacağını belirten Şenol Güneş, iyi çalıştıklarını dile getirirken şöyle dedi:
"Anlattıklarımızı yapmaya çalışan arkadaşlarımızı sahada görmek istiyoruz. Eksik olan bazı arkadaşlarımız var. Holmen ve Josue'nin son durumlarına tekrar bakacağız. Antrenman eksikleri var. Hücumu ve savunmayı birlikte yapan takım oluşturmak istiyoruz. Hücum ve savunmayı yapmak için oyuncuların gayretli olduğunu görüyorum. Bu maçta da bunu istiyorum. Bu maç kendi gücümüzü görme bakımından önemli."


"EKSİK SEYİRCİYLE ÇIKACAĞIZ nbsp;
Ceza oluşlarına da değinen Şenol Güneş, açıklamasına şöyle devam etti:
"Bu maçta cezalı seyircimiz de var. Müsabakaya eksik seyirciyle çıkacağız. Seyircinin sayısının az olması, bize destek olan taraftarların çok ses getirmesini engelemeyeceğini düşünüyorum. Passolig olayı var liglerde. Bu tüm takımları etkileyecektir. Zamanla herkes alışacaktır. Futbol izlemek için engel olmaması gerekiyor. Bizim de anlamaya çalıştığımız bir uygulama. Sahaya gelen taraftarların bundan rahatsız olmaması gerekiyor. Ama biraz daha açık anlatılmalıydı. Umarım tribünlerin dolduğu, her maçı kazanma anlayışıyla sahaya çıktığımız bir lig yaşarız. Hiç kimsenin burnu kanamadan, taraftarların keyif aldığı, bizim de oynadığımız oyunun rakiplerin de saygı duyacağı bir futbol olur. Hepimize yeni sezon hayırlı olsun."


"AYDIN'DA TAKIMA AİT OLDUĞU DUYGUSU GÖREMEDİM" nbsp;
Şenol Güneş, "Yeni transfer Aydın Karabulut ile ilgili gelişme ne olacak?" sorusu üzerine şunları söyledi:
"Aydın geçmiş sezonlarda oynadığı futbolla öne çıkan oyunculardan biriydi. Bursaspor'da onu transfer ederken ondan çok şey bekledi. Ekonomik boyutu da oldu. İlk günden beri onu, Bursaspor'da nasıl başarılı olur, diye çalıştırdık. Ama Aydın'da takıma ait olma duygusunu görmedim. Bize ait olduğunu göstermediği için de aramızdan ayrılmak zorunda kaldı. Bir çok defa oldu. Böyle bir oyuncunun, Bursaspor'a transfer olduğu halde ait olma duygusu yaşamayan futbolcunun bizimle olmasını doğru bulmadığımı söyledim Aldığı parayı verip de gitmesinin hem onun adına hem de kulüp adına yararlı olacağını düşünüyorum."


"BIRAKIRLARSA UMUT'U ALMAK İSTERİZ" nbsp;
Forvet takviyesiyle ilgili Umut Bulut isminin geçip geçmediği ve Civelli'nin takımdan ayrılıp ayrılmayacağı konularında da görüşlerini açıklayan Şenol Güneş, açıklamasını şöyle tamamladı:
"Civelli, Frey ve Taiwo ile ilgili geçen seneden kalan değerlendirmeler vardı. Kulüp bulunca gidebileceklerini kendilerine söyledik. Civelli iyi çalışıyor. Diğerlerinden daha farklıydı. Onun gelip gidişine göre de transfer yapmamız gerekiyor. Bize olumsuzluğu yok. Son günlerde kulüp buldu ve görüşmeler yapıldığı söylendi. Yüzde 50 durumu var. Gidecekse, başka oyuncunun oynamasını engellemek olmaz. Transfer durumu olursa değerlendiririz. Kendisi de düşünürse. Kalırsa bizim oyuncularımızdan biri. Oynama şansı olacak. Diğer kalecilerimiz eksik kalırsa, Frey'de iyi olursa şans bulabilir. Transferle ilgili isim söylemek istemiyorum ama yabancı olarak 4-5 oyuncuyla görüşme var. Gelebilecek oyuncunun buraya geldiği halde gelmediği bir transfer yaşadık. Son ana kadar olabilecek oyuncu olmayabiliyor. Umut ayrılmak istemediğini söylemişti ama Galatasaray'da oynamıyor. Umut'u bırakma durumu varsa almak isteriz. Ama ekonomik anlamda da yüksek bir oyuncu. Bunun üzerinde bir yoğunluk yok."
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...