Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Veda kongresinde MHP'yi kızdıran transfer

/ Kaynak: DHA
Veda kongresinde MHP'yi kızdıran transfer

Politika Haberleri  / DHA

Antalya'da MHP'li Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, Başbakan Erdoğan'ın veda kongresinde AK Parti'ye katıldı.

nbsp;Veda kongresinde MHP'yi kızdıran transfer

EN SICAK TEMAS


AK Parti'yle MHP'li Sarıoğlu'nun kamuoyu önünde en sıcak yakınlaşması 6 Ağustos günü yaşandı. Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları kapsamında Finike'yi ziyaret eden Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, yanında Bahçeci ve İl Başkanı Köse'yle birlikte makamında Sarıoğlu'nu ziyaret etti. Son derece samimi geçen ziyarette karşılıklı plaketler verildi. nbsp;


ESKİ BİR AK PARTİLİ


Recep Tayyip Erdoğan'ın, son kez 'Genel Başkan' sıfatıyla parti rozetini taktığı 39 yaşındaki Sarıoğlu, aynı zamanda eski bir Ak Partili. Yeniden döndüğü partisinden 2004 seçimlerinde İl Genel Meclis üyesi olan Sarıoğlu, 2007 milletvekilleri seçimlerine Ak Parti'nin Antalya'da 13'üncü sıra adayı olarak girdi. 2009 seçimlerinde Nail Dülgeroğlu'nun Ak Parti'ye katılarak aday gösterilmesi üzerine partisinden istifa etti. İstifasının ardından MHP saflarına katılan ve belediye başkan adayı olan Sarıoğlu, bu seçimi sadece 11 oyla kaybetti. Mart ayında AK Parti ve MHP'nin aynı adaylarla girdiği seçimde ise Sarıoğlu yüzde 51'lik oy oranıyla yarışı kazandı. nbsp;


GENEL MERKEZ RAHATSIZ


Belediye Başkanı Sarıoğlu, eski partisine dönüşü için Pazartesi günü izne ayrılırken hakkında 30 Mart'ın hemen sonrasında Ak Parti'ye katılacağı iddiaları çıkmıştı. MHP Genel Merkezi'ne dahi ulaşan iddialar üzerine Sarıoğlu, Ankara'ya çağrılmış ve iddialar bizzat kendisine sorulmuştu. Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin'le buluşan Sarıoğlu, Haziran ayında yapılan görüşmede iddiaları reddetmişti.


MECLİSTE SON DURUM


Ak Parti Antalya'da Finike Belediye Başkanı Sarıoğlu transferiyle Batı Antalya'da hakimiyet kurdu. Kumluca'yla başlayan Finike, Demre ve Kaş'la devam eden sahil bandı, Ak Partili oldu. Sarıoğlu'nun eski partisine dönüşüyle birlikte Antalya'da 19 ilçe belediyesinden 11 Ak Partili olurken, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'le birlikte 103 kişilik Büyükşehir Meclisi'nde de sandalye sayısı da 54'e yükseldi. Mecliste CHP'nin 27 ve MHP'nin 21 üyesi var. Meclisin bir de bağımsız üyesi Mehmet Salur bulunuyor.
Politika
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...