Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

DEDAŞ'tan elektrik kesintisi açıklaması

DEDAŞ'tan elektrik kesintisi açıklaması

YAŞAM Haberleri

Dicle Elektrik Anonim Şirketi (DEDAŞ) Sözcüsü Mehmet Gökay Üstün, elektrik kesintileriyle ilgili açıklama yaptı.

Üstün, DEDAŞ olarak hizmet verdikleri 6 kentte tüketilen elektriğin Türkiye ortalamasının 2.2 katı olduğuna dikkat çekerek, "Özellikle yılın bazı dönemlerindeki aşırı tüketimi mevcut altyapı kaldırmıyor" dedi.

Dicle Elektrik Anonim Şirketi (DEDAŞ) Sözcüsü Mehmet Gökay Üstün, DEDAŞ olarak hizmet verdikleri 6 kentte tüketilen elektriğin Türkiye ortalamasının 2.2 katı olduğuna dikkat çekerek, "Özellikle yılın bazı dönemlerindeki aşırı tüketimi mevcut altyapı kaldırmıyor. Yaşanan kesintilerin sebebi aşırı tüketim ve borcunu ödememekte ısrarcı olan abonelerimizdir" dedi.

DEDAŞ Sözcüsü Mehmet Gökay Üstün, son günlerde yaşanan elektrik kesintileri ve yaşanan toplumsal olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu. Son günlerde yaşanan kesintilerle ilgili açıklamalarda bulunan DEDAŞ Sözcüsü Üstün, özelleştirme sonrası geride bırakılan bir yıl içerisinde, gerek geçmiş gerekse güncel borçlarla ilgili olarak defalarca kampanya düzenlediklerini fakat bazı bölgelerde beklenen ilgiyi göremediklerini söyledi. Üstün, "DEDAŞ olarak bölgeye daha kaliteli hizmet vermek amacıyla birçok kampanya düzenledik. Farklı abone çeşitlerine göre avantajlı kampanyalarımız ilgi görüyor, fakat bazı bölgeler ödeme alışkanlığı henüz oluşmuş değil. Bölgeye daha kaliteli hizmet verebilmemiz için harcanan elektriğin karşılığının ödenmesi gerekiyor. Tüketilen enerjinin karşılığının verilmesi halinde sürdürülebilir bir noktaya geleceğiz" diye konuştu.

ÖZELLEŞTİRME SONRASI 97 MİLYON LİRA YATIRIM

Bugün için elektrik kesintilerinin sebebinin, aşırı tüketim ve borcunu ödemeyen abonelerden kaynaklandığını vurgulayan Üstün, borcunu ödemeyen abonelerin elektriğinin kesildiğini ifade etti. Üstün, harcanan enerjinin karşılığının alınmaması halinde bundan sonraki süreçte de kesintilerin kaçınılmaz olduğunu belirtti. Özelleştirme sonrası bölgeye 97 milyon liralık yatırım gerçekleştirdiklerinin altını çizen Üstün, arıza ve bakım çalışmaları için planlı kesintiler yapıldığını da sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...