Acile telsiz ayarı

Acile telsiz ayarı

GÜNDEM Haberleri

Acil ve afet zamanlarında haberleşmesini telsizler aracılığıyla yapan gelişmiş ülkelerdeki gibi Türkiye de artık 112acilde sayısal telsiz sistemine geçiyor

Sağlık Bakanlığı, acil ve afet dönemlerinde acil sağlık hizmetlerinin koordine edilmesinde büyük önem arz eden haberleşme sisteminde büyük bir değişikliğe gidiyor. Bakanlık, gelişmiş ülkelerde acil ve afet zamanlarında kullanılan sayısal telsiz uygulamasının ülke genelinde yaygınlaştırılması için çalışma başlattı. nbsp;37 ilde sayısal telsiz çalışmasını tamamlayan Bakanlık, 2014 yılında ve sonrasında geri kalan diğer illerde de bu uygulamayı hayata geçirecek. Böylelikle kapsama alanındaki bütün kullanıcılara aynı anda çağrı gönderilerek tepki / reaksiyon süreleri minimuma indirilecek. nbsp;Bu sayede cep telefonu ile 20 acil servis terminale 40 dakikada ayrı ayrı verilen bir talimat, telsizle, hepsine aynı anda iki dakikada verilmesi mümkün hale gelecek. Bu çalışma sayesinde onlarca ambulansın acil durumun yaşandığı bölgeye sevk edilebilmesi için anında talimat verilebilecek. Yatırım maliyetleri yüksek olan sayısal telsiz sisteminin, 15-20 yıl süreli çok düşük işletim maliyeti dikkate alındığında daha ekonomik olduğunu vurgulayan Bakanlık yetkilileri, cep telefonlarına her ay ödenen fatura probleminin telsizlerde olmadığının altını çizdiler.
GÖKHAN KAYA nbsp;/ TÜRKİYE GAZETESİ


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...