Uçağa lazerin cezası10 bin TL

Uçağa lazerin cezası10 bin TL

YAŞAM Haberleri

Uçuş emniyetinin sağlanması maksadıyla "uçaklara lazer tutanların cezalandırılması" için çıkarılan yönetmelik uygulanmaya başlandı

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), uçaklara lazer tutan bir kişiye 10 bin TL idari para cezası verildiğini açıkladı. Bu ceza, ilk uygulama oldu. SHGM lazer cezasını twitter hesabı üzerinden duyurdu. SHGM, bir süre önce uçuş emniyetinin sağlanması amacıyla uçaklara lazer tutanların cezalandırılması için çalışma başlatmıştı. Buna göre hapis cezasının yanı sıra yakalanan kişiler için para cezası kesileceğini yönetmelikle açıklamıştı. SHGM yaptığı açıklamada, "Uçaklara lazer tutan kişiye yönetmelik kapsamında 10 bin TL para cezası kesilmiştir" dedi. Son yıllarda uçaklara lazer tutma olaylarında ciddi artışlar yaşanıyor. Adli güçlerin yanı sıra havacılık otoriteleri de uçuş emniyetini tehdit eden, pilotları da kör edebilecek lazer kullanana ağır cezalar veriyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...