Almanya Erbil'e asker gönderdi

/ Kaynak: DHA
Almanya Erbil'e asker gönderdi

DÜNYA Haberleri  / DHA

IŞİD'e karşı savaşta Kürtlere destek olmak amacıyla silah göndermeye hazırlanan Almanya, Erbil'e asker gönderdi

Silah sevkiyatı konusunda henüz karar verilmemiş olsa da, Alman askerler gönderilecek yardımların koordinasyonu için Kuzey Irak'a gitti. Alman Ordusu internet sayfasında, 6 askerin dün (Çarşamba) itibariyle Almanya'nın Erbil Başkonsolosluğu'na ulaştığını duyurdu.
Alman askerlerin, Kuzey Irak'ta insani yardım malzemeleri ve gönderilecek askeri teçhizatın dağıtımı konusunda, Irak Merkezi Hükümeti ve Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi ile işbirliği halinde, koordinasyon görevi yapacağı bildirildi.
Bu arada Almanya'nın Kürtlere göndereceği askeri malzemelerin hazır olduğu ve hükümetin onayını beklediği kaydedildi.


ÇEK CUMHURİYETİ DE GÖNDERİYOR
Öte yandan Kürtlere silah ve mühimmat gönderen ülkeler arasına Çek Cumhuriyeti de dahil oldu. Çek Hükümeti tarafından dün alınan kararla milyonlarca kaleşnikof mermisi, el bombası ve tanksavar mermisi Kürtlere gönderilecek.
Çek Cumhuriyeti Savunma Bakanı Martin Stropnicky, 1,48 milyon Euro tutarındaki mühimmatın sevkiyatının ABD tarafından yapılacağını söyledi.

DÜNYA
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...