Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Beşiktaş'ın elenmesi Galatasaray'a yaradı

/ Kaynak: AA
Beşiktaş'ın elenmesi Galatasaray'a yaradı

SPOR Haberleri  / AA

Beşiktaş'ın UEFA Şampiyonlar Ligi'ne play-off turunda İngiliz ekibi Arsenal'e elenerek veda etmesi, Galatasaray'ın "Devler Ligi" gelirini artırdı.

UEFA, Avrupa futbolunun en önemli organizasyonu Şampiyonlar Ligi'nde kulüplere önemli mali kaynak oluştururken, özellikle grup aşamasından itibaren lige dahil olan ekipler ciddi bir gelirin sahibi olmayı da garantiliyor. Bu sezon üst üste üçüncü kez UEFA Şampiyonlar Ligi'ne grup aşamasından dahil olacak Galatasaray, Beşiktaş'ın elenmesiyle birlikte, UEFA'nın bu kulvarda aynı ülkeden yer alan takımlara paylaştırdığı pazarlama havuzu gelirinin de tek başına sahibi olmayı garantiledi.
- Galatasaray'ın kasasında 15,6 milyon avro garanti
UEFA Şampiyonlar Ligi'de gruplara katılım payı olarak ödenen 8,6 milyon avroluk "ayak bastı parasını" alacak sarı-kırmızılılar, Türkiye'nin bu sezon yaklaşık 7 milyon avro olması beklenen pazarlama havuzu gelirini de tek başına kasasına koyacak.
Henüz maç oynamadığı "Devler Ligi"nde 15,6 milyon avro geliri şimdiden garantileyen "Cim Bom", yapacağı maçlarda alacağı sonuçlara ve atlayacağı turlara göre bu kazancını daha yukarılara çekebilecek. Sarı-kırmızılı ekip, grup aşamasında elde edeceği her bir galibiyet için 1 milyon avro, beraberlik için 500 bin avro kazanacak. Gruptan çıkması halinde 3,5 milyon avro daha gelir elde edecek Galatasaray, çeyrek final oynaması durumunda 3,9 milyon avro, yarı final oynaması durumunda 4,9 milyon avro, finale yükselmesi durumunda 6,5 milyon avro ve şampiyonluk durumunda ise 10,5 milyon avro ekstra kazanç elde edebilecek.
- "Devler Ligi"nden son 2 sezonda 46 milyon avro
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde geride kalan 2 sezona Süper Lig şampiyonu olarak direkt grup aşamasından dahil olan Galatasaray, yaklaşık 46 milyon avro kazanç elde etti. Sarı-kırmızılı ekip, çeyrek finale kadar yükseldiği 2012-2013 sezonda, 24 milyon 782 bin avro, gruptan çıkarak son 16 takım arasına kalmayı başardığı geçen sezon ise 21 milyon 72 bin avro toplam Şampiyonlar Ligi geliri kazandı. Son 2 sezonda toplam 45 milyon 854 bin avro gelir elde ettiği Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray, ülkelere göre değişim gösteren pazarlama havuzundan, 2012-2013 sezonunda 5 milyon 282 bin avro, 2013-2014 sezonunda da 6 milyon 472 bin avro pay aldı.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...