Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

IŞİD'le çatışırken yaralanan peşmergeler Türkiye'de

/ Kaynak: DHA
IŞİD'le çatışırken yaralanan peşmergeler Türkiye'de

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Irak'ta IŞİD militanlarıyla girdikleri çatışmada yaralanan 1'i albay, 2'si binbaşı 3 peşmerge, Batman'daki özel bir hastanede ameliyat oldu.

Musul yakınlarındaki, 'eski Musul' olarak bilinen mevkiindeki bir Kürt köyünü IŞİD çetelerinin elinden kurtarmak için çarpışan KDP'nin komutanlarından Albay Zübeyir Hasan Sal, Binbaşı İsmail Şehva Azrail ve Binbaşı Eyüp Ömer İsa, tedavi gördükleri Batman'daki özel bir hastanede başarılı bir ameliyat geçirdi.

Irak'ın elindeki ağır silahların çoğunun IŞİD'in eline geçtiğini belirten Albay Sal, "Peşmergelerin savaşta verdikleri mücadele ortada. IŞİD Maliki askerlerinin hemen hemen ağır silahlarının tümünü eline geçirmiş. Musul'a 5 kilometre kala 'eski Musul' diye adlandırılan mevkide Kürtler'in yaşadığı 100 haneli bir köyü IŞİD'in elinden kurtardık. 20 kişilik bir grup bize saldırdı. Çatışma üç saat sürdü. Onların çoğu öldü. Bazıları yaralı olarak o bölgeden kaçtı. Bizden de yaralananlar oldu" dedi.

Ezidiler'in yoğunluklu olarak yaşadıkları Şengal (Sincar) bölgesini geri alabilmek için de peşmergenin mücadele verdiğini belirten KDP'li peşmerge binbaşı Eyüp Ömer İsa ise ölümden döndüklerini söyledi. Göğsünden aldığı bir kurşunla ağır yaralandığını anlatan Binbaşı İsa, "20 kişilik bir IŞİD çetesiyle karşı karşıya geldik. Ağır silahlarla üzerimize geldiler ama anında karşılık verdik. O çeteyi Kürt köyünden çıkarabilmek için yaralanma pahasına göğüs göğüse çarpıştık. Onların yarısından fazlası öldü. Bir bölümü de yaralı olarak kaçtı. Olaydan sonra ambulans helikopterle getirildiğimiz Batman'da ameliyata alındık. Burada sağlığımıza kavuşuyoruz. IŞİD'i o bölgeden kurtarmaktan başka düşüncemiz yok" diye konuştu.

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...