Hemşirelerin görevini mobil cihazlar yapacak

Hemşirelerin görevini mobil cihazlar yapacak

Ekonomi Haberleri

Goldmaster'ın TÜBİTAK onaylı projesiyle hastalar doktorun ayağına gitmekten kurtulacak. Tansiyon, kan, şeker gibi tahliller anında doktorun cebine gidecek.

Her alanda yaşanan teknolojik dönüşüm sağlık alanında da kendisini gösteriyor. Tüketici elektroniğinin güçlü yerel oyuncularından Golmaster, TÜBİTAK'tan onaylı projesiyle hastaları doktorun ayağına gitmekten kurtaracak. Goldmaster'ın geliştirdiği hasta takip sistemiyle hastaların kan, şeker, tansiyon, nabız ölçümleri anında doktorun cebine gelecek. Hemşirelerin yaptığı işi bundan böyle cihazların yapacağını belirten Goldamaster Genel Müdürü Sinan Bora, projenin hastanelerden büyük ilgi gördüğünü söyledi.
Bugüne kadar ithal ürünlere ağırlık veren Goldmaster, strateji değişikliğine gitti. Artık Uzak Doğu menşeili ithal ürünler yerine yerli üretime başlayan Goldmaster TÜBİTAK'ın da desteğiyle katma değeri yüksek ürünler üretecek. Sağlık alanındaki ürün ve hizmetlerde katma değerin yüksek olduğunu ifade eden Sinan Bora, "TÜBİTAK sağlık ürünlerininyerli olarak üretilmesine büyük destek veriyor. Biz de yerli üretim için TÜBİTAK'a başvurduk, kabul edildi. Sadece mal alıp satmak istemiyoruz, Ar-Ge de yapmak istiyoruz" dedi.
EVE VERİ MERKEZİ
Bu cihazları kullanarak hastaların uzaktan takibini sağlayan bir sistem üzerinde çalıştıklarını dile getiren Bora, projenin TÜBİTAK tarafından destek kapsamına alındığı kaydetti. Projeyi 2015 yılının sonunda hayata geçirmek istediklerini ifade eden Bora, şu bilgileri verdi: "Sistem hastanın verilerinin internet üzerinden doktora gitmesine dayanıyor. Hastanın kalp atış sayısı, tansiyonu, şekeri, EKG verileri, vücut sıcaklığı gibi veriler evde bir cihazda toplanacak. Yani tansiyon aletindeki veri bluetooth üzerinden cihaza aktarılacak. Bilgiler buradan otomatik olarak hastanenin doktorun cebine gidecek. Böylece hastanın doktorun ayağına gitmesine gerek kalmayacak. Doktor da anında müdahale edebilecek. Bu konuda ileride ihaleler açılacak. Şuan olsa hastaneler hemen kabul edecek." nbsp;
Güvenlik sistemleri işine de girdiklerini anlatan Bora, yüz tanıma sistemlerini ticari amaçlı olarak kullanmak istediklerini bildirdi. Bora, "Yüz tanıma sistemlerini yazılım hazır. Mesela bu sistemi kurduğumuz bir esnaf dükkanın önünde geçen kişilerin kaç tanesinin kendi gerçek müşterisi olduğunu bilecek. Polis caddelerden geçenlerin kaç tanesinin sabıkalı olduğunu öğrenebilir, holiganlar statlara girmeden bu sistem sayesinde rahatlıkla tespit edilebilir" diye konuştu.


YERLİ ÜRETİME ELEKTRİKLİ SÜPÜRGEYLE BAŞLADI
nbsp;Yaklaşık 3 yıl önce elektrikli ev aletleri sektörüne adım atan Goldmaster, mutfak eşyası işine de el attı. nbsp;Üretime elektrikli süpürgeden başlayan Goldmaster Genel Müdürü Sinan Bora, "Sırada mutfak robotu, saç kurutma makinesi ve ütü var. Şuan 7-8 ülkeye ihracat yapıyoruz. Yerli üretimle birlikte ihracat yaptığımız ülke sayısını 35-40 ülkeye çıkaracağız. Rusya'daki Türk ürünleri ihraç fuarına katılacağız. Hanımların en çok tercih ettiği bu ürünleri daha önce Çin'den ithal ediyorduk. Artık Çin ürünlerinden çıkıyoruz. Çünkü ithal ettiğiniz bir ürünü ihraç etmek çok zor" diye konuştu.






ANADOLU'DA TANINDIK
Seda Sayan marka farkındalığını artırdı
Seda Sayan serisiyle Anadolu'da marka bilinirliğini artırdıklarını belirten Sinan Bora, "Seda Sayan 1.5-2 yıllık bir anlaşmamız oldu. Şuan bitti. Bize çok faydası oldu. Seda Hanım ev kadınlarını çok yakından tanıyan bir isim. Tost makinesi, ekmek makinesi ve çaycı yaptık. Ürünlerimiz Malatya, Erzurum, Kayseri ve Gaziantep'te çok sattık" dedi. nbsp;Kadınlarla olan bağları koparmamak için züccaciye işine de girdiklerini anlatan Bora, 10 milyar liralık bir pazardan yüzde 2-3 pazar payı almayı hedeflediklerini kaydetti. nbsp;



nbsp;Hemşirelerin görevini mobil cihazlar yapacak


HEDEF 100 BİN ADET SATIŞ
LED ile aydınlatma işine de el attı nbsp;
Dünyada enerji sıkıntısı yaşandığına değinen Sinan Bora, enerji alanında tasarruflu ürünlerin üretimine başladıklarını ifade etti. Sinan Bora, "LED pazarı 50 milyar dolarlık bir pazar ve yatırımlara aç. Gelecekte bütün aydınlatmalar LED'e dönüşecek" dedi. LED ampullerin enerji sarfiyatını yüzde 40-50 oranında azalttığını anlatan Bora, "Şu an ayda 5-10 bin adet satış yapıyoruz. Hedefimiz bunu 100 bine çıkarmak" diye konuştu. nbsp;





SÜRESİ DOLUNCA KAPANIYOR
Çocuklara özel zaman ayarlı tablet
Goldmaster Genel Müdürü Sinan Bora, ilk defa çocuklara özel tableti kendilerinin geliştirdiğini söyledi. Smartpad Kids adını verdikleri ürünün bir hafta önce raflarda yerini aldığını belirten Sinan Bora, "Tablette çocuklara özel uygulamalar bulunuyor. Tabletin en önemli özelliği ise ailelerin süre kısıtlamasına gidebilmesi. Fiyatı ise 349 lira" dedi. nbsp;




Ömer Temür / nbsp;omer.temur@tg.com.tr
Fotoğraflar: Ali Çelik
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...