Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ebola virüsü el sıkışmayı yasaklattı

Ebola virüsü el sıkışmayı yasaklattı

DÜNYA Haberleri

Batı Afrika'da 1400'den fazla ölüme sebep olan Ebola salgının daha da ağırlaşacağı belirtildi.Demokratik Kongo Cumhuriyeti senatoda el sıkışmayı yasakladı.

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde Senato üyelerine gönderilen genelgede, virüsün yayılmasının önlenmesi için el sıkışılmaması istendi. Senatonun aldığı önlem ülkede pazar günü Ebola vakalarına rastlanmasından sonra geldi.

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin Ekvator bölgesinde 4 kişinin Ebola nedeniyle öldüğü açıklanmıştı.

ABD sağlık yetkilileri de Ebola salgınıyla ilgili yeni uyarılarda bulundu. ABD'li yetkililer salgınla mücadelenin yetersiz kaldığını vurguladı.

ABD'nin önde gelen sağlık kuruluşlarından Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi Başkanı Tom Frieden, Ebola vakalarının her geçen gün arttığına dikkat çekti.

Sınır Tanımayan Doktorlar örgütü de, salgınla mücadelenin şu ana kadar ''tamamiyle yetersiz'' kaldığı açıklaması yaptı.

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre, son Ebola salgınında ölenlerin sayısı bin 550'i aştı. 3 bin'den fazla kişi de salgından etkilenmiş durumda.
Ebola virüsü el sıkışmayı yasaklattı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...