Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'AB üyeliği bundan sonra kısalacak'

/ Kaynak: AA
'AB üyeliği bundan sonra kısalacak'

Politika Haberleri  / AA

62. Hükümeti'in Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Avrupa Birliği Bakanlığı görevini TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Bozkır'a devretti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 62. Hükümeti'nde Dışişleri Bakanı olarak görev alan Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı görevini TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır'a devretti.


Çavuşoğlu, törende yaptığı konuşmada Türkiye'nin AB üyeliği sürecinin 60 yıllık, zor ama inandıkları bir süreç olduğunu vurguladı. 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın her konuşmasında Türkiye'nin AB üyeliğini öncelikler arasında saymasının, AB sürecinden modernleşme süreci olarak bahsetmesinin, ayrı bir AB Bakanlığı'nın bulunmasının, Türkiye'nin AB üyeliğine ve değerlerine ne kadar bağlı olduğunun göstergesi olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, "Bizim de gücümüz hep bu olmuştur ve 8 aylık bir sürede elimizden geleni yapmaya çalıştık" diye konuştu.


Türkiye'nin AB üyelik sürecini en yakından bilen isimlerden birisi olan Bozkır'ı "25 yıllık dostu ve kardeşi" olarak tanımlayan Çavuşoğlu, yeni bakanın AB müzakere sürecinde önemli mesafeler kat edeceğine inandığını, kendisinin de bu sürece dışişleri bakanı olarak destek vereceğini ifade etti.


Çavuşoğlu şunları söyledi:


"Biz inanıyoruz ki AB de bu gayretlerimizi görür ve Türkiye'nin AB sürecinin önündeki engelleri kaldırır. Biz, AB kurumlarıyla ve ülkeleriyle teknik konuların hepsini tartışmaya hazırız. Yeter ki Avrupalı dostlarımız, Türkiye'nin önüne siyasi engeller koymasın, var olan engelleri de kaldırsın."


Çavuşoğlu konuşmasının ardından Bozkır'a çiçek, kalem ve sarı-lacivert renklerden oluşan kravat hediye etti. AB Bakanlığı görevini Çavuşoğlu'ndan devralan Bozkır da "Böylesine onurlu bir göreve layık görülmekten" duyduğu mutluluğu dile getirdi. nbsp;


"AB üyeliğini uzakta görenler olabilir" diyen Bozkır, Türkiye'nin bugüne kadar kararlılığını ve sabrını ispat etmiş bir ülke olduğunu ve bu sebepten ötürü "yolun bundan sonra daha kısa olacağına" inandığını söyledi.


Bozkır, sözlerine şöyle devam etti:


"AB üyeliği, sadece bir teşkilata üyelik değildir. Günlük yaşamın her alanında Türk insanına yarar sağlayacak konular manzumesidir. Her faslın konusu itibariyle günlük yaşamı bu kadar etkileyen başka bir müktesebat yoktur. Dolayısıyla Türkiye'nin üye olsun olmasın bu müktesebatı özümsemesi ve hedef olarak bu yönü alması bence çok önemlidir."


Bozkır, konuşmasının ardından Çavuşoğlu ve törende bulunan eski AB Bakanı Egemen Bağış'a şimdiye kadar yaptıkları katkılardan ötürü teşekkür etti.

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...