HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

AB Komisyonu'ndan Suriye uyarısı

/ Kaynak: AA
AB Komisyonu'ndan Suriye uyarısı

DÜNYA Haberleri  / AA

Georgieva, aynı anda yaşanan krizler nedeniyle "Suriye krizinin mağdurlarının kamuoyunun gözünden kaçma riski olduğunu" belirtti.

AB Komisyonu'nun İnsani Yardımlardan Sorumlu Üyesi Georgieva, aynı anda yaşanan krizler nedeniyle "Suriye krizinin mağdurlarının kamuoyunun gözünden kaçma riski olduğunu" belirtti.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun İnsani Yardımlardan Sorumlu Üyesi Kristalina Georgieva, aynı anda yaşanan çok sayıda kriz nedeniyle "Suriye krizinin mağdurlarının ve onların ihtiyaçlarının kamuoyunun gözünden kaçma riski olduğunu" belirtti.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) verilerine göre Suriye'deki mültecilerin sayısının 3 milyonu aşması nedeniyle yazılı açıklama yapan Georgieva, AB Komisyonu olarak "Suriye krizinin mağdurlarına odaklanmaya ve dikkatleri onların üzerine çekmeye devam edecekleri" taahhüdünde bulunduklarını kaydetti.

Georgieva, "Anlamsız çatışma son bulana kadar, Suriye tekrar ayakları üzerinde durana kadar yanlarında olacağız" ifadelerini kullandı.

Suriye krizinin dördüncü yılında olduğunu hatırlatan Georgieva, "Ne yazık ki 3 milyon mülteci yakında evlerine dönemeyecek. Ne yazık ki yarısı mülteci olan çocuklar yakın gelecekte eğitim görme, oynama ve güvenli ve barış içinde bir Suriye'de büyüme şansına sahip olmayacak" dedi.

Mültecilere sığınak sağlayan ve aralarında Türkiye'nin de bulunduğu bölge ülkelerine teşekkür eden Georgieva, mağdurların derhal desteğe ihtiyaç duyduğunun altını çizdi.

AB Komisyonu verilerine göre, yaşanan çatışmalar nedeniyle Suriye içinde desteğe ihtiyaç duyanların sayısı 10,8 milyon kişiye ulaşmış durumda. Bu sayının 6,4 milyonunu yerlerinden edilmiş kişiler oluşturuyor. AB verileri, 4,7 milyon Suriyelinin ulaşılması zor yerlerde, 241 bin kişinin ise kuşatma altında yaşadığını gösteriyor. AB Komisyonu'na göre çatışmalar nedeniyle ölenlerin sayısı ise 190 bini geçti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...