Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dört yeni isimle yola devam

Dört yeni isimle yola devam

GÜNDEM Haberleri

Başbakan yardımcıları Beşir Atalay ile Emrullah İşler'in yerine Yalçın Akdoğan ve Numan Kurtulmuş getirildi.

nbsp;Dört yeni isimle yola devam
JET HIZIYLA BİTTİ
KIRMIZI DOSYAYLA KÖŞK'E ÇIKTI
12. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, nbsp;Hükümet kurma görevini verdiği Başbakan Ahmet Davutoğlu çalışmalarını jet hızıyla tamamladı. Dün Köşk'e çıkan Davutoğlu'nun, Erdoğan'la görüşmesi 45 dakika, kabine listesini açıklaması da 2 dakika 13 saniye sürdü. Başbakan daha sonra cuma namazı için Kocatepe Camii'ne gitti. Yanında kabine dışında kalan eski Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da vardı. nbsp;
nbsp;Dört yeni isimle yola devam
Hüseyin Çelik, basın toplantısında görevini Beşir Atalay'a devretti.

A TAKIMINA 3 TAKVİYE
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bakanlar Kurulu'nun ardından AK Parti'deki kurmay heyetini de belirledi. Dün sabah saatlerinde Bakanlar Kurulu listesini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunan Davutoğlu, akşam saatlerinde de ilk defa MKYK'sını topladı. Kongrede değişmeyen MKYK içinden Genel Sekreter ve Genel Başkan Yardımcılarını seçen Davutoğlu'nun kararıyla üç yeni isim MYK'da göreve başladı. nbsp;
İŞTE KURMAY HEYETİ
Davutoğlu, daha önce Hüseyin Çelik'in yürüttüğü "Medya ve Tanıtım İşleri Başkanlığı"nı Beşir Atalay'a emanet etti. Çelik ise Genel Başkan Başdanışmanı oldu. "Halkla İlişkiler Başkanlığı" görevine Salih Kapusuz'un yerine Malatya Milletvekili Öznur Çalık getirildi. Numan Kurtulmuş'un kabinede görevlendirilmesiyle boşalan Ekonomi İşleri Başkanlığı'na ise Mehmed Muş atandı. Bu atamalarla birlikte Davutoğlu'nun A Takımı şu isimlerden oluştu:
Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Menmet Ali Şahin, Teşkilat Başkanı Süleyman Soylu, Seçim İşleri Başkanı Mustafa Şentop, Tanıtım ve Medya İşleri Başkanı Beşir Atalay, Dış İlişkiler Başkanı Yasin Aktay, Sosyal İşler Başkanı Nükhet Hotar, Yerel Yönetimler Başkanı Abdülhamit Gül, Ekonomi İşleri Başkanı Mehmed Muş, Halkla İlişkiler Başkanı Öznur Çalık, Mali ve İdari İşler Başkanı Nureddin Nebati, ARGE Başkanı Ekrem Erdem, Genel Sekreter Haluk İpek.
Toplantının ardından alınan kararları açıklayan Atalay, Hüseyin Çelik'le objektifler önünde devir-teslim de yaptı. Çelik, "Partimizin neferi olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz. Benden sonra birikimiyle, tecrübesiyle, hepimizin ağabeyi olarak baktığımız değerli bir insanın bu görevi devralmasından dolayı büyük şeref duyduğumu ifade etmek istiyorum" dedi. Atalay ise, kendisi için bu görev değişikliğinin sürpriz olduğunu söyledi. Beşir Atalay, Hükümet Sözcülüğü görevini yine Bülent Arınç'ın yürüteceğini de açıkladı.
ATALAY GÖREVİ AKDOĞAN'A DEVRETTİ
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yardımcılığına getirdiği Yalçın Akdoğan, görevi Beşir Atalay'dan devraldı. Akdoğan, "Biz, bir misyonun, bir davanın neferleriyiz" dedi ve Yeni Türkiye'nin inşasında bir rol üstlendiklerini belirtti.
KURTULMUŞ, PAZARTESİ YEMİN EDECEK
Milletvekili sıfatı olmamasına rağmen kabinede Başbakan Yardımcısı olarak görevlendirilen Numan Kurtulmuş, pazartesi günü toplanacak Meclis Genel Kurulu'nda yemin edecek. nbsp;
nbsp;Dört yeni isimle yola devam
TELEVİZYONDAN ÖĞRENDİM
Numan Kurtulmuş, başbakan yardımcısı olduğunu televizyondan öğrendiğini söyledi. Görevi Emrullah İşler'den devralan Kurtulmuş, "Türkiye gerçekten önemli bir virajdan geçiyor. 62. Hükümet büyük bir sorumluluk altında" dedi.
nbsp;Dört yeni isimle yola devam
AĞABEYİME EMANET EDİYORUM
Dışişleri Bakanı olan Mevlüt Çavuşoğlu, AB Bakanlığı görevini Volkan Bozkır'a devretti. Bozkır'ı 25 yıldır tanıdığını ve "ağabey" dediğini belirten Çavuşoğlu, "Böylesine köklü bir kuruma bakanlık yapmak benim için onurdur" diye konuştu.

Çelik: Hayati Yazıcı'ya çok şaşırdım

AK Parti Genel Başkan Başdanışmanlığı'na getirilen Hüseyin Çelik, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 62'nci hükümeti açıklamasının ardından görev verilmeyen Hayati Yazıcı'nın kabine dışında kalmasına şaşırdığını belirterek "Sayın Hayati Yazıcı partide çok büyük hizmetleri olan işini çok ciddiye alan bir insandı. Hayati Yazıcı'nın kabine dışında kalmasına şaşırdım " dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...