'Büyük zafer' de buluşturamadı

'Büyük zafer' de buluşturamadı

GÜNDEM Haberleri

CHP ve MHP liderleri, 30 Ağustos resepsiyonuna da katılmayacak!.

Bugün bağımsızlık yolunda tek yürek olan milletimizin 30 Ağustos 1922'de yazdığı şanlı destanın 92 yıldönümü. Bu yılki Zafer Bayramı kutlamalarında pek çok ilk yaşanacak. Etkinlikler Anıtkabir'deki törenle başlayacak. Aslanlı Yolda yürüyecek korteje "Başkomutan" sıfatıyla bu yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlık edecek. Kortejde yeni Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yeni kabinesi de bulunacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra ev sahibi olarak Çankaya Köşkü'nde kutlamaları kabul edecek; Atatürk Kültür Merkezi'ndeki geçit törenine katılacak. Akşam 20.00'de ise Köşk'te resepsiyon verecek. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anıtkabir, Çankaya Köşkü ve Atatürk Kültür Merkezi'ndeki resmi törenlere katılacağını ama resepsiyonda olmayacağını bildirdi. MHP lideri Devlet Bahçeli ise, hem resmi törenlere hem de resepsiyona katılmayacak. Resepsiyonun en ilginç davetlilerinden biri, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu. Erdoğan'la yaşadığı polemikle bilinen Feyzioğlu, davete icap etmeyeceğini söyledi. nbsp;
ERDOĞAN'IN?MESAJI
Bu arada Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zafer Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayınlayarak, "30 Ağustos Zaferi, tarihi boyunca karşılaştığı tüm engelleri birlik ve beraberlik içerisinde, kardeşlik ruhuyla, inanç ve kararlılıkla aşan aziz milletimizin gücünün ortaya koyulması bakımından büyük anlam ifade etmektedir. nbsp;Bugün bizler her türlü vesayet zincirini kırmış, yarınlarından endişe duymayan bir ülkede yaşamanın gururu içindeyiz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...