Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Erdoğan Köşk'te tebrikleri kabul etti

Erdoğan Köşk'te tebrikleri kabul etti

GÜNDEM Haberleri

Mustafa Kemal Atatürk, bugün 92'nci yıldönümünü kutladığımız 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Anıtkabir'de anıldı.

Recep Tayyip Erdoğan törene ilk kez Cumhurbaşkanı ve Başkomutan sıfatıyla katıldı. Devletin zirvesi 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Anıtkabir'de Mustafa Kemal Atatürk'ün mozalesine çelenk bıraktı. Kortejde, çiçeği burnunda Başbakan Ahmet Davutoğlu ve yeni kabinenin üyeleri de hazır bulundu. nbsp;TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in aralarından bulunduğu yetkililer, Atatürk'ün mozolesine çelengi bıraktıktan sonra saygı duruşunda bulundu. nbsp;

Törene ilk defa Cumhurbaşkanı ve Başkomutan sıfatıyla katılan Erdoğan Anıtkabir özel defterini imzaladı. Ve metni okudu

Erdoğan, şunları kaydetti:


"Aziz Atatürk, büyük zaferin 92. yıl dönümünde bizlere miras olarak bıraktığın cumhuriyeti yine bizlere hedef olarak gösterdiğin muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak için tüm gücümüzle çalışıyor, gayret gösteriyoruz. Milletimizin istiklaline ve istikbaline sahip çıkma iradesinin en önemli sembollerinden biri olan büyük zaferin kazanılmasında emeği geçen, başta zatı aliniz olmak üzere tüm komutanlarımızı, subaylarımızı, askerlerimizi, halkımızı minnetle anıyorum. Büyük zafer, milletimizin bin yıllık vatanı Anadolu'nun ebedi yurdumuz olduğunu tüm dünyaya bir kez daha göstermesi bakımından da ayrı bir öneme sahiptir. Kurtuluş Savaşımız boyunca dünyanın dört bir yanından dualarıyla ve verebildikleri herşeyle milletimize destek olan tüm kardeşlerimize de bu vesileyle bir kez daha şükranlarımı ifade ediyorum. Vatan topraklarının düşman işgalinden kurtarılması ve korunması uğrunda mücadele eden şehitlerimize ve gazilerimize milletim adına Allah'tan rahmet diliyorum. Ruhun şad olsun."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...