FIBA Dünya Kupası bugün başlıyor (Türkiye Yeni Zelanda CANLI )

/ Kaynak: AA
FIBA Dünya Kupası bugün başlıyor (Türkiye Yeni Zelanda CANLI )

SPOR Haberleri  / AA

24 takımın mücadele edeceği FIBA Dünya Kupası heyecanı, bugünkü maçlarla başlıyor. Türkiye Yeni Zelanda maçı canlı yayını sitemizde.

İspanya'nın Sevilla, Granada, Gran Canaria ve Bilbao kentlerindeki grup maçlarında toplam 24 takımın mücadele edeceği FIBA Dünya Kupası heyecanı, bugünkü maçlarla başlıyor.Türkiye, Yeni Zelanda, Dominik Cumhuriyeti, Finlandiya, ABD ve Ukrayna'nın yer aldığı C Grubu'nun maçlarını oynayacağı Bilbao kentinde, Dünya Kupası'nın havası açık bir şekilde hissedilirken, şehrin iki noktasında kurulu stantlarda, çocuklara basketbolu sevdirmeyi amaçlayan etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu.
Bilbao'da metro, tramvay ve otobüslerde yer alan Türkiye'nin tanıtım reklamları ise göze en fazla çarpan detaylardan biri oldu. Dünya Kupası'nda grup maçları boyunca Bilbao kentini süsleyecek Türkiye'nin tanıtım reklamları, bölge halkı için de ilk oldu.
Bizkaia Arena Spor Salonu'nun bulunduğu Bilbao'nun Barakaldo ilçesinde, belediye otobüslerinin bu zamana kadar hiçbir reklam almadığı, bu geleneğin Türkiye'nin reklamlarıyla bozulduğu öğrenildi.
Öte yandan C Grubu'nda Türkiye'nin rakiplerinden Finlandiya'dan 5 bini aşkın taraftar, takımlarına destek vermek için Bilbao'ya geldi. Taraftarların, yarın "Finlandiya Günü" adı altında ülkelerini tanıtıcı etkinlikler düzenleyecekleri belirtildi.
Bilbao'daki güvenlik önlemleri de dikkati çekti. Grupta ABD'nin yer alması nedeniyle çok geniş güvenlik önlemleri alan Bask polisi, özellikle spor salonu çevresinde ve ABD'nin kaldığı otelin bulunduğu bölgede kontrollerini yoğunlaştırdı.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...