Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hayati Yazıcı da devretti

/ Kaynak: İHA
Hayati Yazıcı da devretti

Politika Haberleri  / İHA

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 62. hükümeti açıklamasın ardından bugün Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nda devir-teslim töreni gerçekleştirildi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, "Son derece başarılı, çıtanın son derece yükseklere çıktığı icraattan sonra bir bakanlığı devralmak, bakanlığı devralan açısından çok zor" dedi. nbsp;Hayati Yazıcı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı görevini Nurettin Canikli'ye düzenlenen törenle devretti. nbsp;Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndaki devir teslim töreninde konuşma yapan Yazıcı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın Türkiye'nin ekonomik hayatının her yönüyle ilgili bir bakanlık olduğunu hatırlatarak, kurumsal yapısını tamamladığını söyledi. nbsp;Yazıcı, "Bakanlığın tüm hedef kitlesiyle ve tüketiciler de dahil, onların haklarını koruma ve gözetme alanında yaptığımız düzenlemeler dahil icra edeceğimiz, planladığımız tüm projelerin, tasarladığımız tüm kanuni düzenlemeleri ve ona bağlı ikincil düzenlemeleri gerçekleştirirken, hedef kitlemizin temsilcileriyle paylaşımcı bir anlayışla çalışması sürdürdük" ifadelerini kullandı.


Esnaf ve sanatkarların sorunları ile ilgilendiklerini kaydeden Yazıcı, Türkiye'nin 500 milyar dolar hedefine ulaşmasında ana bakanlıklardan biri olduğunu ifade etti. nbsp;Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli ise, Zafer Bayramı'nı kutlayarak başladığı konuşmasında şunları dedi: nbsp;"Son derece başarılı, çıtanın son derece yükseklere çıktığı icraattan sonra bir bakanlığı devralmak, bakanlığı devralan açısından çok zor olsa gerek. Çok başarılı, hizmetlerin hayata geçirilmesinden sonra bayrak yarışını daha yükseklere dikebilmek kolay değil. Gerçekten Bakanlığı döneminde her birisi reform olarak nitelendirebileceğimiz çok önemli düzenlemeler hayata geçirildi."
Hayata geçirilen düzenlemelerden birisinin Türk Ticaret Kanunu olduğunu kaydeden Canikli, düzenlemenin yerli mantıkla, sıfırdan kendi insanları için oluşturduğunu vurguladı. nbsp;Törenin sonunda, Yazıcı ve Canikli birbirlerine çiçek verdi.
Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...