Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Almanya'da dinleme karşıtı eylem

/ Kaynak: AA
Almanya'da dinleme karşıtı eylem

DÜNYA Haberleri  / AA

Almanya'nın başkenti Berlin'de istihbarat servislerinin dinleme ve takip etme faaliyetleri protesto edildi.

Kent merkezindeki Brandenburg Kapısı (Brandenburger Tor) önünde ''Korku yerine özgürlük'' sloganıyla toplanan binlerce kişi, daha sonra Başbakanlık binasına yürüdü. Çok sayıda kişi ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nın (NSA) eski çalışanı Edward Snowden'ın fotoğrafının bulunduğu tişörtler giydi ve maskeler taktı.

Özellikle ABD ve Almanya'nın istihbarat faaliyetlerine karşı dövizler taşınan gösteride, istihbarat servisleri tarafından kişisel bilgilerin kayıt altına alınması eleştirildi.

Gizli servislerin daha sıkı kontrol edilmesi istenen gösteride, Almanya'nın şimdilik Rusya'da yaşayan Edward Snowden'e iltica hakkı vermesini talep etti.

Snowden'ın sızdırdığı bazı gizli belgeler sayesinde NSA'nın dijital casusluk ve teknik dinleme faaliyetleri yürüttüğü ortaya çıkmıştı. NSA'nın Başbakan Merkel'in cep telefonunun da uzun yıllar dinlediğinin öne sürülmüştü.

Alman basınında bu ay yayınlanan haberlerde, Alman istihbarat servisi BND'nin de aralarında NATO ülkeleri Türkiye ve Arnavutluk'un da bulunduğu 80 ülkeye yönelik istihbarat ve dinleme faaliyetleri yürüttüğü iddia edilmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...