Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ukrayna'da 2 bin kişi barış zinciri oluşturdu

/ Kaynak: AA
Ukrayna'da 2 bin kişi barış zinciri oluşturdu

DÜNYA Haberleri  / AA

Rus yanlısı ayrılıkçılar ile Rus Ordusu tarafından kuşatıldığı öne sürülen Mariupol'da toplanan yaklaşık 2 bin kişi barış zinciri oluşturdu.

Ukrayna'nın doğusunda Rus yanlısı ayrılıkçılar ile Rus Ordusu tarafından kuşatıldığı öne sürülen Mariupol'da toplanan yaklaşık 2 bin kişi barış zinciri oluşturdu.

Donetsk bölgesinin liman şehri Mariupol'a bağlı sınır kasabası Novazovski'nin bombardımana uğraması ve Rus yanlısı ayrılıkçıların kenti kuşattığını öne süren Mariupol halkı, Olimpiyskaya Caddesi üzerinde toplanıp el ele tuşurak nbsp; barış zinciri oluşturdu. EllerindeUkrayna bayrakları ve Rusya'yı protesto eden pankartlar taşıyan yaklaşık 2 bin kişi, Rusya ve Rus Devlet Başkanı Putin aleyhinde slogan attı.

Mariupol'un doğusunda, Novazovski isimli kasabaya giden yolda bulunan Ukrayna askerlerine ait kontrol noktasının da bulunduğu caddeyi yaklaşık bir saat trafiğe kapatan Mariupollular, Ukrayna Milli Marşı'nı okuduktan sonra, kontrol noktasında bulunan Ukrayna askerleriyle kucaklaşarak ayrıldı.

Mariupol'un kuzeyde Donetsk yönüne, doğuda Rus sınırına giden otoyollarında şehrin 10 kilometre dışında barikat kurularak oluşturulmuş kontrol noktaları bulunuyor. Ukrayna Ordusu askerleri şehrin giriş ve çıkışlarını kontrol altında tutuyor.

Bu arada, Rusya yanlısı ayrılıkçıların kurduğu Donetsk Halk Cumhuriyeti Başbakanı Aleksander Vasilyeviç Zaharçenko'un suikasta uğradığı öne sürüldü. Zaharçenko'nun suikastten kurtulduğu ancak sürücüsünün yaralandığı bildirildi

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...