'Akıllı'da 1000 liranın yüzde 45'i vergiye

'Akıllı'da 1000 liranın yüzde 45'i vergiye

Ekonomi Haberleri

Akıllı telefonda ÖTV'nin fiyatın yarısına ulaştığını söyleyen Vodafone İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, "Bu, ilerlemeyi yavaşlatıyor" dedi.

Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, teknolojik cihazlardaki vergiye dikkat çekti. Akıllı telefona erişimin artırılması gerektiğini söyleyen Süel, "Türkiye bazı alanlarda en pahalı ülkelerden biri. Hem özel iletişim vergisi hem akıllı telefonlara uygulanan özel tüketim vergisi, akıllı telefonun maliyetini ciddi şekilde artırıyor. Türkiye benzer ülkelere göre maalesef daha yavaş ilerliyor. 1000 liralık bir telefonun yüzde 45'i vergi. İnsanların teknolojiden faydalanması arttıkça ekonomiye pozitif bir etki sağlayacak. Pazar büyüyünce vergi geliri artacak" dedi.
Tablet bilgisayarla çiftçilere yol gösterdiklerini, hava durumuna göre sulama sistemi kurduklarını, bir arada bulunan akıllı telefon ve saatin içindeki sim kartla engellilerin yerinin bilindiğini, bütün bunların teknolojinin daha kolay kullanılabilir olmasıyla artacağını söyleyen Süel, Vodafone Türkiye olarak ülkeye 12 milyar lira yatırım yaptıklarını hatırlattı. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...