Elektriğe kesmeden bakım

Elektriğe kesmeden bakım

Ekonomi Haberleri

TEİAŞ ekipleri, enerji kesilmeden ilk bakımı Ankara'da gerçekleştirdi. Sistem Türkiye'ye yayılacak ve artık bakımlar elektrik kesilmeden yapılacak.

Bakım sebebiyle elektrik kesintileri artık tarih oluyor. Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ), iletim tesislerine yönelik olarak enerji kesilmeden ilk canlı bakımı Ankara'da gerçekleştirdi. Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardımları kapsamında, Fransız RTE firmasıyla eğitim sözleşmesi imzalanmış, iletim hatlarının canlı bakımına yönelik faaliyetlere başlanmıştı. Projede, geçen yıl trafo merkezi ve enerji iletim hattı canlı bakım ekiplerinin oluşturulması için çalışmalar yürütüldü. İmtihan ve mülakatlar sonucu, gönüllüler arasından projede görev almaya uygun kişiler belirlendi. Elektrik iletim hattı canlı bakım ekipleri, tespit edilen trafo merkezi ve elektrik iletim hatlarında ilk canlı bakım faaliyetlerine Ankara'da başladı. Ekip, 380 kV iletim hattında ilk defa potansiyele girme ve iletkene dokunma çalışması yaptı. Ekip ayrıca, 154 kV iletim hattında izolatör değişimi, canlı bakım sandalyesi ve merdiven kullanarak canlı bakım yapma faaliyetleri gerçekleştirdi. Türkiye'de ilk defa gerçekleştirilen canlı bakım projesi kapsamında ekip sayıları, yapılacak eğitimler ve çalışmalarla önümüzdeki yıllarda artırılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...