Putin'den dünyaya nükleer tehdIt

Putin'den dünyaya nükleer  tehdIt

DÜNYA Haberleri

Putin, ülkesini eleştiren Batılı ülkeleri sert bir dille uyardı. Nükleer güç olduklarını hatırlatan Putin, "Her türlü saldırıyı püskürtmeye hazırız" dedi.

Ukrayna'daki kriz giderek kontrolden çıkıyor. Avrupa Birliği ve NATO, ayrılıkçılara destek vermekle suçlayıp Rusya'ya tepki gösterirken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Batı'ya meydan okudu. nbsp;Rusya'nın Tver Bölgesi'nde düzenlenen "Seliger 2014" Gençlik Forumu'nda konuşan Putin, ülkesinin çatışmalara girmek istemediğini ancak tüm saldırıları püskürtmeye hazır olduğunu açıkladı. Kimsenin Rusya'ya karşı çatışma çıkarmayı aklının ucundan bile geçirmemesi gerektiğini kaydeden Putin, "Rusya, herhangi büyük bir çatışmaya girmekten uzak. Bunu istemiyoruz, bunu yapmayı düşünmüyoruz" şeklinde konuştu. Putin, yine de Rusya'nın dünyanın en güçlü nükleer devletlerinden biri olduğunu hatırlattı. Almanya Dışişleri Bakanı Frank Steinmeier de Rusya'yla bir askerî çatışmayı önlemek için Ukrayna'da durumun acilen denetim altına alınması gerektiği uyarısında bulundu. nbsp;
"DÖNÜŞÜ OLMAYAN NOKTA" UYARISI
Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso da Ukrayna'daki durumun çok ciddi ve dramatik olduğunu, krizin sürmesi halinde dönüşü olmayan bir noktaya gelinebileceğini belirtti. AB devlet ve hükûmet başkanlarını bir araya getiren zirveye katılmak üzere Brüksel'e davet edilen Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ile bir araya gelen Barroso, kimsenin Avrupa'da yeni bir savaş istemediğini söyledi. Poroşenko da binlerce Rus askerinin Ukrayna topraklarında olduğunu söyleyerek, Rusya'nın Ukrayna'daki çatışmalara müdahil olmasını kınadığını ifade etti. nbsp;Ayrılıkçılarla Ukrayna ordusu arasında yaşanan çatışmalarda şu ana dek 2.600 kişi öldü. Ayrılıkçılar dün de Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'ne ait bir savaş uçağını düşürdü. nbsp;
KİEV'DEN NATO HAMLESİ
Ayrılıkçıların Rusya tarafından desteklenmesi üzerine Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk da NATO'ya katılmak istediklerini ve bu amaçla parlamentoya bir yasa tasarısı getireceklerini açıkladı. Rusya yanlısı Viktor Yanukoviç'in devlet başkanlığı döneminde Ukrayna'da 'hiçbir bloğa katılmama politikası' resmî olarak kabul edilmişti.
NATO'DAN AÇIK KAPI
NATO da Ukrayna'daki gelişmeler üzerine acil olarak toplanırken Genel Sekreter Anders Fogh Rasmussen ittifakın Ukrayna'nın NATO üyeliği başvurusunu değerlendirebileceğini vurguladı. Rasmussen, Rusya'ya gerilimin azaltılması için "acil ve doğrulanabilir adımlar atması" çağrısında bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...