Dünyanın en minik kitabı İzmir'de! Daha küçüğü yok

Dünyanın en minik kitabı İzmir'de! Daha küçüğü yok

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Ege Üniversitesi'nde 3 milimden küçük, yani bir mercimek tanesinin çeyreği büyüklüğünde ve ancak büyüteçle bakılabilen 32 sayfalık kitap sergileniyor.

Ege Üniversitesi (EÜ) Kağıt ve Kitap Sanatları Müzesi'nde, Almanya doğumlu tipografi sanatçısı Josua Recihert tarafından 2000 yılında üretilen, 32 sayfalık bu 2,9 milimetre ile 2,4 milimetre ebatlarındaki "Bilder-ABC" adlı dünyanın en küçük kitabı sergileniyor. Müze Müdürü ebru sanatçısı ve araştırmacı Nedim Sönmez, "dünyanın en küçük kitabı" unvanını taşıyan "Bilder-ABC" adlı kitabın tipografi sanatçısı Josua Recihert tarafından 2000 yılında üretildiğini, 32 sayfalık bu kitabın ölçülerinin ise 2,9 milimetre ile 2,4 milimetre olduğunu ifade etti. Ağırlığı sadece 5 miligram olan kitabın Japon kağıdından yapıldığını ve ancak büyüteç yardımıyla görülebildiğini kaydeden Nedim Sönmez, "Kitapta alfabenin resimsel harfleri basılmış. Biz bu çalışmanın bir teleskop dürbünü ve cımbız yardımıyla yapılmış olabileceğini düşünüyoruz" dedi. Kitabın daha küçüğünün olmadığını, ancak aynı kitaptan başka müzelerde veya koleksiyonerlerde olabileceğini dile getiren Sönmez, ziyaretçilerin esere büyük ilgi gösterdiğini kaydetti. İZMİR AA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...