Ebola paniği Kanada'ya sıçradı

/ Kaynak: AA
Ebola paniği Kanada'ya sıçradı

DÜNYA Haberleri  / AA

Kanada'da Ebola şüphesi! Karantinaya alınan çocuğun Ebola virüsü taşımadığı anlaşıldı

Kanada'nın Quebec eyaletine bağlı Gatineau kentinde Ebola virüsünün yol açtığı hastalığa yakalandığı şüphesi ile karantinaya alınan bir kız çocuğunun Ebola testleri negatif çıktı.Ailesi ile gittiği Sierra Leone'den Kanada'ya döndüğünde Ebola belirtileri saptanan ismi açıklanmayan kız çocuğunun, Winnipeg'deki Ulusal Sağlık Laboratuvarı'na gönderilen kan testi örnekleri temiz çıktı. Outaouais Bölgesi Sağlık Müdürü Dr. Jean-Pierre Courteau, durumu stabil olan hastayı karantinada tutmaya devam ettiklerini açıkladı. nbsp;Kanada'da geçen hafta da Batı Afrika seyahatinden dönen ve Montreal Havaalanı'ndaki kontrollerinde yüksek ateş saptanan ismi açıklanmayan bir kadın hasta, havaalanından doğruca Maisonneuve-Rosemont Hastanesi'ne kaldırılıp karantinaya alınmıştı. Maisonneuve-Rosemont Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü Şefi Dr. Karl Weiss, hastanın Winnipeg'deki laboratuvarlara gönderilen örneklerinde Ebola virüsüne rastlanmadığını açıklamıştı.
Kanada'nın tüm uluslararası havaalanlarında Afrika ülkelerine seyahat eden yolcular Ebola virüsü için kontrolden geçiriliyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...