Somali'de cezaevine baskın: 13 ölü

/ Kaynak: AA
Somali'de cezaevine baskın: 13 ölü

DÜNYA Haberleri  / AA

Başkent Mogadişu'da Eş-Şebab örgütü mensuplarının tutulduğu hapishaneye düzenlenen saldırıda, 13 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Güvenlik güçleri, terör örgütü Eş-Şebab üyelerinin Mogadişu'nun doğusunda yer alan ve istihbarat servisinin örgüt üyelerini gözaltında tuttuğu Godka Jili'ow Hapishanesi'ne baskın düzenlediğini belirtti.


Olayda 8'si örgüt mensubu, 3'ü asker ve 2'si sivil, 13 kişinin yaşamını yitirdiğini aktaran yetkililer, olayda yaralananların da olduğunu kaydetti.


Somali İçişleri ve Güvenlik Bakanlığı sözcüsü Muhammed Yusuf, güvenlik güçleriyle grup arasında yaşanan çatışmaya değinerek, "saldırganların hapishaneye ulaşmadan öldürüldüğünü" ifade etti. nbsp;


Öte yandan olayın ardından güvenlik güçlerinin, hapishane çevresindeki önlemlerini artırdığı ve bazı yollar trafiğe kapattığı bildirildi.


Otorite boşluğunun yaşandığı Somali'de güvenlik güçleri ile Eş-Şebab örgütü militanları arasında sık sık çatışmalar yaşanıyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...