Şeyh Mahmud: "Erdoğan halkımın rol modeli"

Şeyh Mahmud: "Erdoğan halkımın rol modeli"

GÜNDEM Haberleri

Somali Cumhurbaşkanı Şeyh Mahmud, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ülkesindeki umutların yeşermesinde büyük bir emeği olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanlığı resepsiyonuna katılan 15 devlet başkanından biri olan Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud dün Stratejik Düşünce Enstitüsü (SDE) ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nı (YTB) ziyaret etti. Mahmud, Somali halkı için Recep Tayyip Erdoğan'ın bir rol model olduğunu belirtti.
Şeyh Mahmud: "Erdoğan halkımın rol modeli"



ÇOK BÜYÜK ŞÜKRAN DUYUYORUZ
Başbakan iken Somali'yi ziyaret eden Erdoğan'ın umutların tekrar yeşermesini sağladığını söyleyen Mahmud, "Kendisi Somali'ye geldiğinde Sayın Erdoğan'ın korumalığını Somalililer yaptı. Somali'nin yeniden doğuşu için çok önemli bir figürdür. Kendisine çok büyük şükran duyuyoruz" dedi.


SOKAKTA BİRLİKTE ÇALIŞIYORUZ
Türklerin Somalilerle omuz omuza yaşadıkları ifade eden Mahmud, "Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye'nin lideridir ve Somali halkı da kendisini bir rol modeli olarak görmektedir. Sadece Somali için de değil tüm dünya için bir rol modelidir. Ben her zaman için kendi Türk arkadaşlarıma diyorum, sokaklarda gördüğünüz beyaz yüzler Türklerdir. Amerikalı, İngiliz, İtalyan değiller. Bu insanlar sokaklarda Somalililerle omuz omuza çalışıyorlar. Yolları rehabilite ediyorlar, sokakları temizliyorlar, aydınlatıyorlar, hastanelerde çalışıyorlar, annelere, çocuklara, yardıma muhtaç olanlara yardım ediyorlar. Diğer ülkelere karşı o kadar tezahürat olmazken Türkiye'nin ismi söylendiği zaman insanlar çok büyük bir sevgi tezahüratı yapıyorlar" dedi.


Kaynak: Star

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...