KYK sonuçları açıklandı! 2014 Burs, Yurt ve Kredi sonuçları burada

KYK sonuçları açıklandı! 2014 Burs, Yurt ve Kredi sonuçları burada

EĞİTİM Haberleri

KYK sonuçları açıklandı. KYK Yurt sorgulama ekranı için tıklayın. Yurtkur Sonuçları burada. Tıkla başvuru sonucunu öğren.

KYK SONUÇLARI

Örgün eğitim veren bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı üniversite öğrencileri yeni yıla müjdeli bir haberle girmek istiyor. İlk ödemesi 2015 Ocak sonunda yapılacak olan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu bursu ve kredileri hem öğrenciler hem de aileler için çok önemli. Peki 2014-2015 KYK burs ve kredi başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

KYK burs ve kredi sonuçlarının açıklanması öğrenciler tarafından merakla bekleniyor. Öğrencilerin e-Devlet üzerinden sorgulaya bilcekleri burs ve kredi sonuçları yakın zamanda açıklanacak


KYK burs ve kredi almaya hak kazanan öğrencilere ödemelerini Ziraat Bankası aracılığıyla yapacak, öğrenciler hesaplarının açılması için gerekli onay işlemlerini de KYK e-devlet sayfası üzerinden yapacak. Burs ve kredi için gün sayan üniversite öğrencileri e-devlet sisteminde yapılacak açıklamaya odaklanmış durumda.

KYK YURT BAŞVURU SONUÇLARI 

2015 YILI KREDİ BURS ve BESLENME YARDIMI MİKTARI AÇIKLANDI 

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından, Yüksek Öğrenim gören öğrencilere verilen kredi ve burs miktarı;
2014 yılında aylık 300 TL. olan, 2015 yılında 330 TL'na yükseltilmiştir. Kredi ve Yurtlar Kurumu Yurtlarında barınmakta olan öğrencilere sağlanan beslenme yardımı; 2014 yılında günlük 7.30 TL iken, 2015 yılında günlük 8 TL'na yükseltilmiştir.

İşte KYK burs ve kredi sonuçları için 24 Aralık'ta yapılan açıklama;

BURS VE ÖĞRENİM KREDİSİ BAŞVURULARI HAKKINDA

"Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü 2014 -2015 yılı burs/öğrenim kredisi başvuruları değerlendirme aşamasında olup değerlendirmeler tamamlandıktan sonra sonuçlar Bakanlığımız ve Genel Müdürlüğümüz internet sitelerinde yayınlanacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

E-devlet'te yer alan açıklama şu şekilde;

Yükseköğrenim öğrencilerinin barınma, beslenme, kredi-burs hizmetleriyle öğrenimlerine; sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle kişisel gelişmelerine katkıda bulunan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, başlangıçta Millî Eğitim Bakanlığının denetiminde iken, bu denetim 06 Şubat 1970 tarihli Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi gereğince Gençlik ve Spor Bakanlığına devredilmiş, daha sonra 13.12.1983 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 179 sayılı KHK?nin 52/b maddesi ile Millî Eğitim Bakanlığının bağlı kuruluşu, 04.05.2009 tarih ve 27218 (Mükerrer) sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanının onayı ile Başbakanlığa bağlı kuruluş haline getirilmiş, 10.12.2010 tarih ve 27781 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 6082 sayılı Kanun ile Başbakanlığa bağlanmış, bilahare 08.07.2011 tarihli ve 27988 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi gereğince de Gençlik ve Spor Bakanlığı ile ilgilendirilmiştir.

e-Devlet Kapısı Üzerinden Sunulan Hizmetler
KYK Burs Başvurusu Sorgulama
KYK Katkı Kredisi Sorgulama
KYK Kredi Geri Ödeme Sorgulama
KYK Kredi Numarası Sorgulama
KYK Öğrenim Kredisi Sorgulama
KYK Yeniden Yapılandırma Kredi Geri Ödeme Sorgulama
KYK Yurt Başvurusu Sorgulama
Yurtdışı Yurt, Burs, Öğrenim ve Katkı Kredisi Başvurusu
Yurtiçi Yurt, Burs, Öğrenim ve Katkı Kredisi Başvurusu
Kredi Yurtlar Kurumu Burs/Kredi Onay İşlemleri

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...