Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

IŞİD'e büyük darbe! 60 militan öldürüldü, 36 esir

IŞİD'e büyük darbe! 60 militan öldürüldü, 36 esir

DÜNYA Haberleri

iki buçuk aydır IŞİD kuşatmasında bulunan Tükmen kasabası Armirli'ye gönüllü Şii milisler ve Irak askerlerinin müdahalesi sonucu 60 IŞİD'li öldürüldü.

Irak'ta, yaklaşık iki buçuk aydır terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) kuşatmasında bulunan Tükmen kasabası Armirli'ye güneyden gelen gönüllü Şii milisler ile Irak askerleri ulaştı. Armirli çevresinde yaşanan çatışmalarda nbsp;60 IŞİD'li öldürülürken 36'sı da güvenlik güçlerine esir düştü.


Güvenlik güçleri ile Şii milislerden ise 16 kişi öldü, 36 kişi de yaralandı. Kasaba çevresinde yaşanan çatışmada yaralananlar Tuzhurmatu hastanesine götürülerek tedavi altına alındı. Türkmen kasabasına ulaşılmasının ardından mühimmat ile askerleri taşıyan onlarca araç Tuzhurmatu ilçesinden geçerek kasabaya gitti.


SAVAŞ UÇAKLARI BOMBALADI


Bu arada IŞİD militanlarının kontrolündeki ve Tuzhurmatu ilçesinin 10 kilometre güneyindeki Süleymanbek ilçesi ile 2 kilometre batısındaki Yengice köyüne aralıksız olarak havan mermileri atıldı. Bu her iki kasabada terör örgütü IŞİD'in kuşatmasının kaldırılması için Irak Hava Kuvvetleri ile Amerikan savaş uçakları havadan operasyona destek verdi.


DHA muhabirine konuşan Şii milisler, Sadr Hareketi Başkanı Muktada El Sadr'ın çağrısı üzerine buradaki insanları kurtarmak için binlerce kilometre uzaktaki güney bölgeden Tuzhurmatu'ya geldiklerini söyledi. Milis gönüllüleri ayrıca bölgede IŞİD milislerinin yol güzergahlarında çok sayıda mayın döşediklerini bu mayınların temizlenmesine başladıklarını belirtti.


İngiltere'den IŞİD önlemi


İngiliz hükümetinin İngiltere doğumlu Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarının ülkeye girişlerinin geçici olarak yasaklanmasını bugün açıklaması bekleniyor.


İngiltere Başbakanı David Cameron'ın bugün İngiliz Parlamentosu'nun alt kanadı Avam Kamarası'nda yapacağı açıklamada, yurt dışına seyahat edecek ve terör şüphelisi gördükleri kişilerin pasaportlarına el koyulabileceğini söylemesi de öngörülüyor. nbsp;


Bu arada, İngiliz basını Cameron'ın bugün açıklayacağı plana geniş yer verdi. Guardian gazetesi İngiltere'nin, IŞİD ile mücadele kapsamında istihbarat örgütlerine havayollarının yolcu bilgilerine ulaşabilmesi gibi bazı kolaylıklar sağlamayı ve Türkiye ve Almanya'nın da aralarında bulunduğu bazı ülkelerle daha fazla işbirliği yapmayı planladığını yazdı.


Haberde, "Şüphelilerin isimlerinin bulunacağı listenin Almanya ve Türkiye gibi dost ülkelere gönderilmesi ve bu kişilerin Birleşik Krallık'a girişlerinin engellenmesinin sağlanması planlanıyor" denildi. nbsp;


Birleşik Krallık'tan yaklaşık 500 kişinin Suriye ve Irak'a IŞİD saflarında savaşmaya gittiği tahmin ediliyor. İngiliz polisi, Suriye'deki aktivitelerinden dolayı Birleşik Krallık'ta şimdiye kadar 69 kişinin gözaltına alındığını açıklamıştı. İngiltere'deki terör tehdidi seviyesi geçen hafta yükseltilmişti. DHA/AA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...