Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Unutmamız mümkün değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Unutmamız mümkün değil

Politika Haberleri

KKTC'de halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Hiç bir zaman Kuzey Kıbrıs'ı unutmamız söz konusu olamaz.'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan KKTC'de halka hitap etti. Erdoğan, 12. Cumhurbaşkanı olarak ilk yurt dışı ziyaretini nbsp;Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) gerçekleştiriyor.Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Arzumuz şudur; özellikle garantör ülkeler olarak Türkiye nasıl görevini yapıyorsa aynı şekilde Yunanistan'ın da bu görevini yapmasıdır. Eğer bu görevler yerine getirilirse inanıyorum ki çok kısa bir zamanda Kıbrıs sorunu hal yoluna girmiş olur" dedi.
Erdoğan: İl ziyaretimi KKTC'ye yapmak suretiyle yolculuğumuzuun resmi diplomatik ilişkiler sürecin KKTC'den başlatmış oluyoruz. Anayla yavrunun buluşması ne kadar anlamlıysa buradaki buluşmamız da o kadar anlamlı. Yalnız da Azerbaycan yolculuğumuz var. Orası da bizim yıllar yılı hep bu şekilde bir teamül olarak yerine getirdiğimiz görevimizdir. Şimdi KKTC'de bugün gerek sayın Cumhurbaşkanıyla gerek ana muhalefet lideriyle gerek diğer meclis başkanımız, bakanlar kurulu üyeleriyle yapacağımız görüşmlerde Kuzey Kıbrıs'ın samimi dik duruşunun uluslarası camiadaki durumunu dertleşeceğiz. Önümüzde NATO zirvesi var. Ay sonunda BM var. Kıbrıs önemli bir gündem maddemiz. Ben gösterdiğiniz ilgiye şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Hiç bir zaman Kuzey Kıbrıs'ı unutmamız söz konusu olamaz. İnşallah 2 ay içinde artık Türkiye'den denizin altından su Kuzey Kıbrıs'a ulaşıyor. Artık barajlar tamam. Su ile birlikte ardından yine denizin altından elektrik de buraya ulaşmış olacak. Güney Kıbrıs'ın da ihtiyacı olduğu zaman attığımız bu adımları da barışın mesajı olarak alacaklardır. Arzumuz şudur: Özellikle garantör ülkeler olarak Türkiye nasıl görevini yapıyorsa Yunanistan'ın da görevini yapmasıdır. Bu görevler yerine getirilirse Kıbrıs sorunu çözülecektir. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...