Ethem Sancak: YERLİ OTOMOBİL için 'BABAYİĞİT' olacağım

Ethem Sancak: YERLİ OTOMOBİL için 'BABAYİĞİT' olacağım

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Ethem Sancak: "Türkiye'de çok vatansever girişimcimiz var, onlarla iş birliğine gideceğiz, ortaklıklar kurup yerli otomobili de yapacağız" dedi

Medya ve savunma sektörlerine yaptığı yatırımlarla dikkat çeken Sancak, "Türkiye'de çok vatansever girişimcimiz var, onlarla iş birliğine gideceğiz, ortaklıklar kurup yerli otomobili de yapacağız" dedi. İş adamı Ethem Sancak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "milli otomobil üretimi" için aradığı "babayiğit" olmak konusunda var güçleriyle çalışacaklarını söyledi. Sancak, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) İstanbul Şubesi'nin düzenlediği "Ayın Konuğu" programına katıldı. Medya ve savunma sanayisine neden girdiğini anlatan Sancak, şunları söyledi: "Türkiye'nin önümüzdeki yüz yılda dik durabilmesi için iki şey yapması lazım. Öncelikle BBC ve CNN gibi Asyalı ve Müslüman bir medya merkezi oluşturmalıyız. Sadece gazete ve televizyon anlaşılmasın, kitabından, filmine, dijital dünyasından arama motoruna, büyük bir medya merkezi. Bugün ABD'nin egemenliğini sağlayan en önemli güçlerden birisi, ordusu değil Hollywood'dur. Yani medyasıdır. Medya çok stratejik bir sektördür. Dik duruş için ikinci önemli şey ise, ordumuzun elindeki silahların bizim tarafımızdan üretilmesi. Maalesef piyade tüfeğimiz bile hâlâ dışarıdan geliyor. Dolayısıyla savunma sanayisi çok önemlidir. Dünyadaki bütün sanayi devletlerinin temelinde, savunma sektörü vardır. Bu gerçekleri gördüğüm için ve biraz da ahir ömrümün sonlarına geldiğim için kendimi fedai gördüm, her şeyimi satıp otomotiv ve savunma sanayisi ile medya sektörüne girdim. BMC'ye de savunma sanayisine odaklanmak için talip olduk ve inşallah bir Asya modeli çıkarmaya çalışacağız. Şirket kendi kodlarını aldı ve teknolojik olarak hiçbir yere bağlı değil."Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "milli otomobil üretimi" için aradığı "babayiğit" olmak konusunda var güçleriyle çalışacaklarını ifade eden Sancak, "Yerli otomobil konusunda babayiğit olmayı hedefliyoruz. İnşallah gücümüz yeter. Türkiye'de çok vatansever girişimcimiz var, onlarla bir araya gelip iş birliği yapacağız ve ortaklıklar kurup bu işi de yapacağız" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...