Bizden başka rafineri kuracak babayiğit yok!

Bizden başka rafineri kuracak babayiğit yok!

Ekonomi Haberleri

Aliağa'daki Petkim yarımadasına kurulacak Star Rafinerisi'nin son durumu hakkında bilgi veren SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz'dan öenmli açıkalamalar.

SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, şu anda Petkim'in ülke rafinaj talebinin yüzde 20'sini karşılama kapasitesi olduğunu, Türkiye'nin 4 petrokimya tesisine ve en az bir rafineriye daha ihtiyaç duyacağını söyledi. Aliağa'daki Petkim yarımadasına kurulacak Star Rafinerisi'nin son durumu hakkında bilgi veren Yavuz, "Proje, Türkiye'nin ilk stratejik yatırım teşvik belgesine sahip. 5.6 milyar dolarlık maliyetin 3.3 milyar doları kredi finansmanı ile sağlandı. Gerisi öz kaynaklardan karşılanacak. Yıllık 10 milyon ton ham petrol işleme kapasitesi ile Türkiye'nin tek noktaya yapılan en büyük yatırımı olacak. 2017'te tamamlanacak. Cari açığı yılda 2.5 milyar dolar azaltacak. Yılda bin kişiye iş verecek. Bizim hazır altyapımız olduğu için bunu kurabildik. Yoksa sıfırdan bir rafineri kurmak mümkün değil. Bizden başka petrokimya ve rafineri kuracak babayiğit yok. Olacağını da sanmam. Keşke bir rakibimiz çıksa da destek olsak" diye konuştu.
Cenk Esen İZMİR

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...