Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yeni Bakan hızlı başladı

/ Kaynak: İHA
Yeni Bakan hızlı başladı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, yapımı devam eden Ordu- Giresun Havaalanı inşaatında incelemelerde bulundu.

Giresun'da bir dizi ziyaretlerde bulunan Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, yapımı devam eden Ordu- Giresun Havaalanı inşaatında incelemelerde bulundu.

Giresun ve Ordu'nun geleceğinin havaalanında olduğunu belirten Bakan Nurettin Canikli, projenin çok uzun uğraşlar sonucu hayata geçtiğini hatırlattı. Bakan Canikli, burada yaptığı açıklamada "Bu sadece havayolu için yapılan bir proje değil, özellikle bir prestij projesi. Burada kullanılan yöntem, teknoloji, büyüklük itibari ile ve mimari proje itibari ile Türkiye'nin, hatta dünyanın sayılı havaalanlarından biri olacaktır. Biliyoruz ki denizin ortasına inşa edilmiş bir havaalanı, o nedenle önemlilik arz ediyor. Bir diğer açıdan bakıldığında en büyük uçakların dahi inebileceği pist uzunluğuna sahip olan bir proje ve iki ile Ordu ve Giresun sınırlarında yapılan bir proje. Havaalanı yapımı bittiğinde, ışıklandırması bittiğinde burası görsel şölene dönüşecektir. Görsel açıdan dünyanın önemli bir yatırımı olacaktır. Tamamlandıktan sonra iki ilimizin ekonomisine, çehresine, kültürüne önemli etki edecektir. İllerimiz turizmciler tarafından görülmesi için bu yatırım önemli katkı sağlayacaktır" dedi.

Giresun'daki programları kapsamında Giresun Valiliği'ni de ziyaret eden Bakan Canikli "İnşallah bu makamda da en güzel şekilde bütün milletimize, devletimize hizmet etmemizi nasip olur. En güzel şekilde bu görevler elbette güven üzerine tevdi edilir. Elbette Giresun'umuzla ilgili 12 yıldan beri Giresun'umuzu bizden ne istediyse istisnasız yerine getirdik. Altını her zaman altını çizerek söylüyorum. Bu görev tevdi edilmeden öncede Giresun'un ve ilçelerinin her istediğini büyük projeler dahil olmak üzere, tüm talep ve isteklerini yerine getirmeye çalıştık ve yapılmaya da devam edecek. Bu görevler sembolik görevlerdir. Onursal görevlerdir. Giresun en sonunda sesini Ankara'dan duyurdu. Biz her zaman bunu söylüyorduk. Siz bize desteğini verin. Siz bizden duayı esirgemeyin. Biz her zaman Giresun'un emrindeyiz, bizler hizmetkarız. Bu makamlar bize hizmet etmek için veriliyor. Biz oturalım diye verilmiyor. Bizde kesinlikle bu şiarla hareket ediyoruz" diye konuştu.

CHP'li Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu'yu da ziyaret eden Bakan Canikli, burada ise yaptığı açıklamalarda şunları söyledi:

"Giresun hepimizin. Tüm kurumlarımızla, belediyemizle hizmet edeceğiz. Giresun'un, Giresunlu'nun beklentilerine, özlemlerine cevap vereceğiz. Burada gördüm ki Giresunlu bu makamlara büyük özlem duymuş. Bunun için bir kat daha sorumluluk duyarak hizmet üreteceğiz. Demiryolu Tirebolu'ya kadar gelecek. Eğribel Tüneli her yönüyle ilerliyor. Çevre yolu için 1.5 yıl önce çalışma başlattık. Kısa bir süre sonra Çotanak Arena ile ilgili çalışmalar sonuçlanacak. Çağrı merkezi biraz gecikti belki. Fakat bizden kaynaklanmadı, ihalesi yapılıp faaliyete geçirilecek. Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum, birlikte Giresun'a hizmet edeceğiz."

Giresunspor Kulübünü de ziyaret eden Bakan Canikli burada ise yönetimi geçen sezon ki şampiyonluklarından dolayı kutlayarak tebrik etti. Giresunspor'un, istikrarı yakalayan bir kulüp olduğunu belirten Bakan Canikli, tek sorununun kalıcı gelirlere sahip olması olduğunu belirterek bu konuda önemli çalışmaların yapıldığına dikkat çekti.

Canikli'ye Giresunspor Kulüp Başkanı Mustafa Bozbağ tarafından takımın imzalı forması hediye edildi.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...