Görmez'den Papa'ya futbol tepkisi Başbakan'a teşekkür

Görmez'den Papa'ya futbol tepkisi Başbakan'a teşekkür

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Diyanet'i uhdesine almasını yorumlayan Mehmet Görmez, "Bu düzenleme ile sorumluluğumuz arttı" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Diyanet'in doğrudan Başbakanlığa bağlanmasını, camia olarak yüksek bir teveccüh olarak gördüklerini söyledi. Yeni düzenleme ile sorumluluklarının daha da arttığını kaydeden Görmez, "Umarım bu düzenlemeyi, anayasal bir kamu kurum vasfını yitirmeden daha özerk bir kurum olma yolunda da atılmış bir adım olarak görüyorum" diye konuştu. Almanya'da 2001'den 2013 yılına kadar her yıl ortalama 22 caminin saldırıya uğradığına işaret eden Görmez, bu sayının 2013'te 36, 2014'te ise 70'e yükseldiğini vurguladı. Başta Vatikan olmak üzere bütün dini kurumların bu konuya eğilmesi gerektiğine dikkati çeken Görmez, "Bu öyle sadece genç bir kızın ayaklarını yıkamakla veyahut dinler arası futbol maçı, turnuvası düzenlemekle olmaz. Bu ilahi dinlerin yeryüzüne getirdiği hikmetlerden hareketle İslam gibi yüce bir dinin mensuplarına yönelik ötekileştirme, düşmanlaştırma hareketlerinin önünü almak gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...