Yakub Saygılı topu attı: Emir savcıdan, ona sorun

Yakub Saygılı topu attı: Emir savcıdan, ona sorun

GÜNDEM Haberleri

"Dönemin Başbakanı" ifadesinin doğru olduğunu savunan Saygılı, "İrtibatlar anlık olarak soruşturma savcısına iletildi. Ona sorun" dedi.

Emniyette "paralel yapı" iddialarına yönelik düzenlenen son operasyonda gözaltına alınan 33 emniyet personelinden 17'si adliyeye sevk edildi. Eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın döneminde yardımcılığını yapan Mahir Çakallı ile birlikte 4 kişi savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Eski İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Yakub Saygılı ise verdiği ifadesinde şaşırttı. Saygılı, 17 Aralık soruşturmasıyla ilgili hazırlanan fezkekede yer alan ve darbe teşebbüsün delili sayılan "Dönemin Başbakanı" ifadesinin hukuken doğru olduğunu savundu. Saygılı, 40 sayfalık ifadesinde "Bugün bu tabirin doğruluğu teyit edilmiştir. Çünkü kendisi artık 'Dönemin Başbakanıdır'. Başbakan'ın görevden indirileceği bu tabiri bu yüzden öngörüldüğü iddiası siyasi bir fantezidir" dedi.
Başbakan ve milletvekillerinin kimin talimayla dinlendiği sorusuna Saygılı, "Soruşturma savcısı karar verir. Bu soru kolluğa soruluyorsa, savcı ve hakimlere de sorulmalıdır. Bu irtibatlar anlık olarak soruşturma savcısına iletilmiştir. Hangi görüşmelerin tapesinin yapılıp yapılmayacağına soruşturma savcı karar vermektedir" şeklinde cevap verdi. Başbakan Erdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Yasin El Kadı arasında Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen görüşmenin kaydının alınmasına ilişkin soruya da Yakub Saygılı "Adli bir görevdi. Görüntülerde Başbakan Erdoğan'ın bulunması hukuka aykırı bir durum değil. Kişi ben kendi yaptığım yasalara uymayacağım deme hakkına sahip değildir. Yasalara göre Yasin El Kadı suç işlediği için izlenmek ve dinlenmekteydi" karşılığını verdi. Saygılı, dönemin Başsavcısı Zekeriya Öz'ün teknik takibe takılan konuşmalarının neden gizlendiği yönündeki soruyu ise "Telefonda görüştüğü işadamının arası başsavcı ve vekilleriyle çok iyiydi. Zaman zaman hediyeleşirlerdi. Ses kayıtları adliyeye gönderilenler içinde mevcuttur. Vakit yetmediği için tape yapılmamıştır" şeklinde cevapladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...