145 günlük suyumuz var, ama israf yok!

145 günlük suyumuz var, ama israf yok!

YAŞAM Haberleri

Topbaş, "Şu anda bizim hiç yağmur yağmadığı takdirde 145 günlük suyumuz var. Ancak boşa akıtılmamalı, kullanım konusunda dikkatli olunmalı" dedi

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbulluların yüreğine adeta su serpti. nbsp;Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Topbaş, "Bütün doğal kaynakların doğru kullanılması gerekiyor. İstanbul günde 2,7 milyon metreküp su kullanılıyor. 2007'de yüzde 7 olan baraj doluluğumuz şuanda yüzde 16 oranında. Şu anda bizim hiç yağmur yağmadığı takdirde 145 günlük suyumuz var. Ancak boşa akıtılmamalı, kullanım konusunda dikkatli olunmalı. Şahsen ben bardağıma bile içeceğim kadar su alıyorum. İçme kalitesindeki suyu her yerde kullanıyoruz. İstanbul'da rezerv alanlarını arttırmamız gerekiyor" dedi.
İSTİKLAL'E SULTANAHMET MODELİ
Beyoğlu 2 Numaralı Koruma Kurulu tarafından onaylanan "Taksim Yayalaştırma Projesine" ilişkin de bilgi veren Topbaş, şöyle devam etti: "Üst yapı dediğimiz beton ortadan kalkacak. Yeşili, sert zemini olan ve Kurul'un da kabul ettiği ölçekte bir çalışmayı tamamladık. İstiklal Caddesi'nin yenilenmesi de bu kapsamda olacak. Sultanahmet'te yaptığımız çalışmanın bir benzeri olacak. Yürüme konforunu bozmayacak biraz daha az kıvrımlı ve beton harç üzerinde olacak."
"Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun İstanbul için vizyon projeleri var mı?" şeklindeki soru üzerine Topbaş, "Cumhurbaşkanımızın koyduğu vizyon projelerle ilgili sayın Başbakanımız fırsat buldukça bilgi almak istedi. Bir helikopter turu ile Çamlıca Cami, Maltepe şehir parkı, üçüncü köprü, üçüncü havaalanı henüz netleşmedi ama Kanal İstanbul ile ilgili bölgede tarama yaptık. Kendileri İstanbul ile ilgili çalışmaları yakın takip etmek istediğini ifade etti" dedi.
FATİH KOLEJİ'NİN BAHÇESİNE YOL
Başkan Topbaş, Merter'deki Fatih Koleji'nin bahçesinden yol geçirilmesi ile ilgili olarak da şunları söyledi: "Esasında yol olan bir alan, bugüne kadar trafik yoğunluğu olmadığı için belki adım atılmadı. Ama yol olarak planlara işlenmiş ve terk edilmiş bir alanın artık yola katılması gerektiği çalışmaları yapılıyor." "OnaltıDokuz ile ilgili yıkım kararı nasıl uygulanacak?" şeklindeki soru üzerine ise Topbaş, "Tabii yargı sürecine saygı göstermek zorundayız. Onaylanan kararla ilgili ilçe belediyesinin yaptığı çalışmalar var. Sonuçlandığı zaman yargı ne gerektirirse o uygulanacak" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...