İstanbul Avcılar'da üst geçit çöktü: 1 ölü, 4 yaralı

İstanbul Avcılar'da üst geçit çöktü: 1 ölü,  4 yaralı

GÜNDEM Haberleri

İstanbul Avcılar'da E-5 üzerinde bulunan bir üst geçit, bir yakıt tankerinin çarpması sonucu çöktü. Olayda 1 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi de yaralandı.

İstanbul Avcılar'da E 5 karayolundaki bir üst geçit, nbsp;bu sabah saat 10.00 sıralarında nbsp;bir nbsp;tankerin açık damperinin çarpması sonucu nbsp;büyük bir nbsp;gürültüyle nbsp;çöktü. nbsp;Yoğun trafiğin yaşandığı saatlerde meydana gelen kazada üst geçit, yoldan geçen araçların üzerine düştü. Üst geçitte bulunan bazı kişiler de aşağıya düştü.

İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRÜ: 1 ÖLÜ, 4 YARALI
İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, Avcılar'da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Burada açıklama yapan Altınok, olayda 2 nbsp;değil nbsp;1 nbsp;kişinin öldüğünü, 1'i ağır 4 kişinin de yaraladığını söyledi. Altınok, üst geçide çarpan aracın glikoz tankeri olduğunu bildirdi.

Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli ise, beton mikserinin üst geçide çarptığını ifade ederek, "Maalesef iki kaybımız, iki de yaralımız var" diye konuşmuştu.

İSTANBUL VALİLİĞİ: KASASI AÇIK İLERLİYORDU

İstanbul Valiliği, Avcılar'daki kaza ile ilgili açıklama yaptı. nbsp;

Yapılan açıklama şu şekilde: "Saat 10.00 sıralarında Avcılar E-5 karayolu üzerinde bir alışveriş merkezi yakınında Küçükçekmece istikametinden Edirne istikameti yönüne giden 34 GF 8828 plakalı sıvı madde taşıyan bir yük kamyonun kasasının açık şekilde trafikte seyretmesi esnasında, yaya üst geçidine çarpması sonucu 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 2 vatandaşımız ise yaralanmıştır."

ŞOFÖR: KUMANDA BOZUKTU, DAMPERİ İNDİREMEDİM
Yara almadan kurtulan tanker şoförü, olay nedeniyle büyük şok yaşadı. Şoför, olayla ilgili olarak polise ilk ifadesini verdi.

Bir görü tanığı, damper kumandasının bozuk olduğunu savunan şoförün, "Elim düğmedeydi ama damperi indiremedim" dediğini söyledi.

ÖLEN KİŞİNİN CESEDİ ARAÇTAN ÇIKARILDI


Avcılar'da tankerin çarptığı üst geçit, aynı tanker ile bir minibüsün üstüne çöktü. Yakıt tankerinin şoförü Ekrem Cebeci yaralanırken, Büyükçekmece'de tekstilcilik yapan Yusuf Kaya kullandığı minibüsün içinde sıkışarak feci şekilde can verdi. Kaya'nın cesedi minibüsten çıkarılarak Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

İETT: METROBÜS AVCILAR'A KADAR ÇALIŞIYOR

Kaza ile ilgili açıklama yapın İETT, yolun açılmasından sonra seferlere devam edileceğini belirterek şu açıklamayı yaptı; "Üst geçidin çökmesi sonucu Söğütlüçeşme- Avcılar arasındaki metrobüs seferleri devam ederken, Beylikdüzü- Avcılar arasındaki seferler ise çift yönlü olarak geçici bir süre için iptal edildi. Yolun açılmasının ardından seferler olağan şekilde devam edecek. Kaza sonucu metrobüs araçlarında herhangi bir hasar, metrobüs yolcularında da bir yaralanma meydana gelmedi"

'METROBÜSÜN 5 METRE ÖNÜNDE OLDU'
Bölgede işyeri bulunan Armağan Akgün, olay anını canlı yayınında anlatttı.

Büyük bir gürültüyle dışarıya çıktıklarını ifade eden Akgün, şöyle konuştu: "Dışarıya çıktığımızda üstgeçidin yerinde olmadığını gördük. Metrobüsün 5 metre önünde oldu. Üzerine düşse daha büyük bir facia yaşanırdı. Büyük bir şok yaşadık. İnsanlar metrobüsten indi."


METROBÜS ŞOFÖRÜ FACİAYI ÖNLEDİ


Başka bir metrobüste bulunan bir yolcu da "Metrobüs sürücüsü çökmeyi son anda görerek durdu. Böylece bir faciayı önledi. Aksi halde biz o çöken köprünün altında kalacaktık. Mutlaka ölen çok olurdu" dedi.

HERKES CEP TELEFONUYLA 112'Yİ ARADI


O sırada metrobüse binmek için durağa giden üniversite öğrencisi Tolga İlhan olay yerini görüntüledi.

Tolga İlhan yaşadıklarını şöyle anlattı:


"Metrobüs durdu. Herkes indi. Bir kaza olduğunu tahmin ettim. Hemen yakındaki kalabalığa koştum. E-5 üzerindeki yaya köprüsü olduğu gibi yolun üzerine çökmüştü. Yakıt tankerinin hemen arkasında kanlar içinde biri vardı. Hemen fotoğraf çekmeye başladım. Bu arada metrobüsten inenler ve çevreden geçenler yardıma koştu. Herkes telefonlarla 112'yi aramaya başladı. Ortalık adeta savaş yerine dönmüştü."


İLK KAZA DEĞİL
Üst geçitte daha önce de kaza yaşandığını dile getiren Akgün, "1-1.5 sene önce benzer bir olay yaşandı ama o zaman yıkılmamıştı. Tamir edilmişti" diye konuştu.

Ekiplerin trafik nedeniyle olay yerine çok zor ulaştığını kaydeden Armağan Akgün, "Bayağı bir yaralı var ama sayısını bilmiyorum" dedi.

Görgü tanığı Akgün, kazanın ucuz atlatıldığını belirterek, "Sıkışık bir trafikte olsa ölü sayısı fazla olurdu" diye konuştu.

Bir diğer görgü tanığı olan Tolga Deniz de, olay sırasında aracıyla seyir halinde olduğunu belirterek, "Tanker üst geçidin ayağına çarptı. Enkaz şu anda kaldırıldı" şeklinde konuştu.

'PATLAMA OLABİLİR DİYE UZAKLAŞTIRDILAR'
Bölgede esnaflık yapan Tuncay Şamiloğlu da, "Tankeri gördüm, hafif kalkıktı" dedi.

Kaza yapan aracın yakıt tankeri olduğunu söyleyen Şamiloğlu, "Sürekli köpük sıkıyorlar. Koku var. Patlama olabilir diye vatandaşlar uzaklaştırdı" dedi.

Tuncay Şamiloğlu, ambulansın olay yerine çok geldiğini de vurguladı. nbsp;

BAŞKAN BENLİ: E-5'İ KULLANMAYIN

Kurtarma çalışmalarının sona erdiğİni getiren Toprak, "Vatandaşlarımızın E-5'i kullanmamasını istiyoruz. Trafiğin açık olmasını istiyoruz" dedi.

İşte olayın tam olarak gerçekleştiği nokta

İnanılmaz olay İstanbul'un en işlek ana yollarından biri üzerinde oldu. Büyükçekmece ve Beylikdüzü yönünden gelen vatandaşların şehir merkezine ulaşmakta kullandığı E-5 yolu ve metrobüs hattı kaza sonrası ulaşıma kapandı.
İstanbul Avcılar'da üst geçit çöktü: 1 ölü,  4 yaralı

TANKERDEN SIZINTI İDDİASI
Yakıt tankerinden sızıntı olması ve yangın çıkma ihtimaline karşı güvenlik önlemleri alındı. nbsp;

##tgvideo##

nbsp;İstanbul Avcılar'da üst geçit çöktü: 1 ölü,  4 yaralı
nbsp;İstanbul Avcılar'da üst geçit çöktü: 1 ölü,  4 yaralı
nbsp;İstanbul Avcılar'da üst geçit çöktü: 1 ölü,  4 yaralı
nbsp;İstanbul Avcılar'da üst geçit çöktü: 1 ölü,  4 yaralı



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...