Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Putin ile Poroşenko Ukrayna'yı görüştü

/ Kaynak: AA
Putin ile Poroşenko Ukrayna'yı görüştü

DÜNYA Haberleri  / AA

Rusya Devlet Başkanı Putin'in, Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko'yu arayarak Ukrayna'nın doğusundaki gelişmeleri değerlendirdiği bildirildi.

Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, yaptığı açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko'nun Ukrayna'nın doğusundaki askeri ve insani krizi görüştükleri ve sorunun çözümü noktasında her iki liderin görüşlerinin büyük ölçüde örtüştüğünü belirtti. nbsp;Peskov, liderlerin krizin çözümü için öncelikli olarak Ukrayna'nın doğusundaki çatışmaların ve kan dökülmesinin durdurulması gerektiğinde konusunda hemfikir olduklarını ifade etti. nbsp;Putin ve Poroşenko, ağustos sonunda da Belarus'ta bir araya gelmiş, iki liderin Ukrayna'daki krizin çözümüne ilişkin farklı fikirlere sahip olduğu ancak tansiyonun düşürülmesi gerektiği konusunda anlaştığı bildirilmişti. nbsp;Ukrayna ordusu, nisandan bu yana ülkenin doğusundaki Rusya yanlısı silahlı ayrılıkçı hareketi bastırmak için operasyonlar düzenliyor. Çıkan çatışmalarda bugüne kadar 2 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor. Kiev yönetimi ayrılıkçı harekete Rusya'nın askeri destek verdiğini, Rus askerlerinin Ukrayna topraklarına girdiğini savunurken, Moskova bunları reddediyor. nbsp;


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...