Ukrayna'da 'kalıcı ateşkes' bilmecesi

Ukrayna'da 'kalıcı ateşkes' bilmecesi

DÜNYA Haberleri

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Donetsk ve Lugansk'ta kalıcı ateşkes sağlanması konusunda anlaşmaya vardı.

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko'nun bürosundan yapılan açıklamada, Ukrayna'nın doğusundaki çatışmaları sona erdirmek için Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in anlaşmaya vardığı belirtildi. nbsp;Açıklamada, "kalıcı ateşkes"e Poroşenko ve Putin arasında bugün yapılan bir telefon görüşmesinde varıldığı ifade edildi.

MOSKOVA'DAN YALANLAMA
Kremlin Basın Sözcüsü Peskov, Rusya'nın, Ukrayna'da yaşananların tarafı olmadığı için doğu bölgesinde kalıcı ateşkesin sağlanması konusunda anlaşmaya varamayacağını söyledi.

Moskova'da gazetecilere açıklama yapan Peskov, "Putin ve Poroşenko, Ukrayna'nın doğusunda taraflar arasında ateşkesin sağlanmasına katkı sağlayabilecek adımları görüştü. Ancak Rusya, krizin bir tarafı olmadığı için fiziki olarak ateşkes konusunda anlaşmaya varamaz" ifadelerini kullandı. nbsp;

Peskov, kısa süre önce yaptığı açıklamada, iki ülke devlet başkanlarının telefon görüşmesi yaptığını ve krizi sona erdirmek için birçok konuda fikir birliği içinde olduğunu söylemişti.



Ukrayna açıklamayı değiştirdi


Bu arada, Ukrayna Devlet Başkanlığının internet nbsp;sitesindeki açıklama da değiştirildi. Poroşenko ile Putin'in Ukrayna'nın doğusunda sürekli ateşkes için anlaştığı bildirilen açıklamanın yerine, ateşkes anlaşmasının yapılmadığı, barışın sağlanmasına ilişkin bir anlaşmaya varıldığı belirtilen metin konuldu.


Metinde, Putin ile Poroşenko'nun "Barışa katkı sağlayacak karşılıklı adımlar atılması" konusunda anlaştığı vurgulandı.


BELARUS'TA GÖRÜŞMÜŞLERDİ nbsp;
Putin ve Poroşenko, Ağustos sonunda Belarus'ta bir araya gelmiş, iki liderin Ukrayna'daki krizin çözümüne ilişkin farklı fikirlere sahip olduğu ancak tansiyonun düşürülmesi gerektiği konusunda anlaştığı belirtilmişti.

Ukrayna ordusu, Nisan'dan bu yana ülkenin doğusundaki Rusya yanlısı silahlı ayrılıkçı hareketi bastırmak için operasyonlar düzenliyor.

2 BİN 600 KİŞİ ÖLDÜ nbsp;
Çıkan çatışmalarda bugüne kadar yaklaşık 2 bin 600 kişi yaşamını yitirdi.

Kiev yönetimi ayrılıkçı harekete Rusya'nın askeri destek verdiğini, Rus askerlerinin Ukrayna topraklarına girdiğini savunurken, Moskova bunları reddediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...