Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri kamu spotuna ilham oldu

/ Kaynak: İHA
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri kamu spotuna ilham oldu

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'Uyanık olacak, diri olacak, bilgiyle mücehhez olacak bir nesil istiyoruz" sözleri kamu spotuna ilham kaynağı oldu.

Başta bonzai olmak üzere Türk gençliğini tehdit eden uyuşturucu ile mücadeleye destek olmak için Fahrettin Tacar Eğitim Vakfı tarafından kamu spotu hazırlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir konuşmasında "Uyanık olacak, diri olacak, bilgiyle mücehhez olacak bir nesil istiyoruz" sözleriyle başlayan 40 saniyelik kamu spotunun başlıca sloganı da "Uyuşturucuya Karşı Uyanık Olalım" olarak belirlenmiş. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ile, dört bakanlığın incelemelerinin ardından onay alan kamu spotunun, henüz yetişkinlik çağında olan ve yanlış arkadaş seçimi nedeniyle uyuşturucu baronlarının tuzağına düşen ve bir daha bu tuzaktan kurtulamayan gençleri uyanık olmaya yöneltmek için yapıldığı belirtildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından da desteklenen kamu spotu, 20 Ağustos 2014 tarihinde RTÜK'ün onayından geçmiş. Önümüzdeki günlerde ulusal ve yerel televizyonlarda gösterilecek olan uyarı filminin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da izlendiği ve bu toplumsal soruna karşı gösterilen duyarlılık için teşekkürlerini ilettiği açıklandı.

Milli eğitimimizi tehdit eden, gençliğimizi, aile kurumunu ve sosyal bünyemizi, sağlığımızı ve böylece milli bünyemizi ve istikbalimizi tehdit eden uyuşturuculara karşı toplumu ve ilgilileri bilinçlendirmek için hazırlanan kamu spotu, "uyuşturucuya karşı en güçlü tedbir gönülde ve zihinde alınır. Bu da ancak ailede, okulda ve meslek hayatında sevgiye dayanan bilinçli bir eğitimle mümkündür" mesajını veriyor. nbsp;

Kurtlar Vadisi'nin baronu ve Arka Sokaklar'ın ise başkomiseri rolündeki tiyatro, sinema ve dizi nbsp;oyuncusu, nbsp;seslendirme nbsp;sanatçısı Zafer Ergin tarafından seslendirilen 40 nbsp;saniyelik kamu spotunda, söz konusu maddelerin, ilk ve orta öğretim kurumlarında okuyan çocuklarımızı nasıl pençesine düşürdüğü, gazete kupürleriyle de desteklenmiş.

2012 yılında kurulan Fahrettin Tacar Eğitim Vakfı, medeniyetimizi, milli ve manevi değerlerimizi, tüm dünyaya tanıtmak, başta Türkiye olmak üzere, Türk Cumhuriyetleri, Balkanlar, Kafkaslar, Ortadoğu, Asya, Avrupa ve Afrika ülkelerindeki ve bütün dünyadaki gençlere eğitim ve sosyal imkânlar sağlayarak; maddi ve manevi güçlenmelerine imkan sunuyor.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...