Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

30 yıl suçsuz yere hapiste yattılar!

/ Kaynak: DHA
30 yıl suçsuz yere hapiste yattılar!

DÜNYA Haberleri  / DHA

ABD'de cinayet ve tecavüzle suçlanan iki kişi hapiste geçirdikleri 30 yıldan sonra DNA testiyle masum oldukları anlaşılınca serbest bırakıldı.

BBC'nin haberine göre, kısmen zihinsel özürlü olan iki üvey kardeş Henry McCollum (50) ve Leon Brown (46) 1984 yılında, Kuzey Carolina'da 11 yaşındaki bir kıza tecavüz ederek öldürmekten suçlu bulunmuşlardı.

İki üvey kardeşin olaya karıştığına dair hiçbir fiziki kanıt bulunamamasına ve kardeşlerin masum olduklarını savunmasına rağmen, o tarihte 19 yaşında olan McCollum ölüm cezasına, 15 yaşındaki Brown ise ömür boyu hapse mahkum edilmişti.

Ancak geçtiğimiz aylarda 11 yaşında öldürülen Sabrina Buie'nin üstünde bulunan DNA ile halen benzer bir suçtan hapiste bulunan bir mahkumun DNA'sının eşleştiği tespit edildi.

Kuzey Caroline Masumiyet Araştırma Komisyonu tarafından yapılan tespit sonucu asıl suçlunun o tarihte aynı bölgede yaşayan ve halen şimdi 74 yaşında olan Roscoe Artis olduğu ortaya çıktı.

İki üvey kardeş masum olduklarının anlaşılması üzerine tam 30 yıl sonra serbest bırakıldı.

DÜNYA
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...