BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Yemeğin BM’si

Yemeğin BM’si

Dünya insanının damak zevkine hitab eden Atatürk Havalimanı, her gün 15 bin kişiyi doyuruyor



İSTANBUL - Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali, kelimenin tam anlamıyla yemeğin Birleşmiş Milletler’i (BM) niteliğinde. Restaurant, cafe, bar ve büfelerden oluşan 28 noktada bütün dünya insanının damak zevkine hitabeden yiyecek - içecek bulmak mümkün. Bilintur, Tepe ve Akfen (BTA) ortaklığı tarafından işletilen Atatürk Havalimanı’ndaki yiyecek - içecek dünyasında, her yolcuya, yolcu uğurlayana, karşılayana günde 15 bin kişiye uluslararası standartlarda hizmet sunuluyor. Yaptıkları işin insan sağlığı ile doğrudan ilgili olduğuna dikkat çeken BTA Genel Müdürü Sadettin Cesur, “Bu işi, milli bir dava olarak görüyoruz. Biliyoruz ki, burada yaşanabilecek bir olumsuzluk, BTA’dan çok Türkiye’nin imajını etkiler” dedi. Yemekte NASA sistemi Çalışanlarının yüzde 70’inin üniversite mezunu olduğunu söyleyen Cesur, “Garson kadromuz, daha önce beş yıldızlı bir otelde en az iki yıl çalışmış ve İngilizce bilen elemanlardan oluşuyor. Gıda mühendislerimiz, aşçı ve yönetim kadromuz da, Avrupa standartlarında bilgi ve tecrübeye sahip. Yiyeceklerimizin pişirilmesi, saklanması ve sunumunda ise, ilk olarak 1960 yılında NASA tarafından astronotların gıda güvenliği için uygulanan HCCP sistemini kullanıyoruz” şeklinde konuştu. Kapısında “Please Disturb Me” (Lütfen rahatsız edin) yazan Genel Müdür Sadettin Cesur, personele olduğu kadar, bütün müşterilerine de, kapısının her zaman açık olduğunu söylüyor. Türk Milli Aşçılar Takımı ve Malta Avrupa Aşçılar Birliği üyesi olan BTA’nın Aşçıbaşısı Yıldırım Serim ise, tam bir yemek uzmanı. Türkiye’yi çeşitli uluslararası yarışmalarda temsil eden Serim, bu yıl nisan ayında Malta’da yapılan yarışmada, bir gümüş ve bir de bronz madalya almış.
 
 
 
 
 
 
 
KAPAT