Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Haydarpaşa'ya ruhsat verilmedi

/ Kaynak: AA
Haydarpaşa'ya ruhsat verilmedi

GÜNDEM Haberleri  / AA

Kadıköy Belediyesi, Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nün Haydarpaşa Garı'nın restorasyonu için yaptığı yapı ruhsatı talebini reddetti.

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, tarihi Haydarpaşa Garı'nın restorasyonuna ilişkin, "Yasal olarak plan süreçleri tamamlanmayan ve eski eser binaya ilave yapılaşma getiren restorasyon projesine onay vermemiz mümkün değildir" dedi.


Nuhoğlu, belediyede düzenlediği basın toplantısında, TCDD'nin Tarihi Haydarpaşa Gar Binasının restorasyonuyla ilgili ruhsat başvurusuna işaret ederek, projeye "özgün binanın yapısını bozacağı" gerekçesiyle yapı ruhsatı vermeyeceklerini açıkladı.


Projenin orijinal yapıya uygun olmadığını söyleyen Nuhoğlu, sebepleri şöyle sıraladı:


"Çatı arası döşemesinin çelik sistemle yükseltilerek gabarinin değiştirildiği ve çatıya gelen yük sebebiyle statik sistemin yeniden hesaplanması gerektiği, daha önce fonksiyonu olmayan çatı arasına sergi salonu, kafeterya, konferans salonu fonksiyonu verilerek statik yük hesabının değiştirildiği, yangın merdiveninin çatıya çıkarılarak bu alanda döşemenin kesildiği, yeni asansör ilavesi yapılarak döşemelerin her katta açılarak statik sistemin bu bölümde değiştirildiği, iç avluda şeffaf asansör ve bağlantı köprüsü ile çatı arasına kadar yeni ilave yapılaşma olduğu, avlunun üzerini tamamen kapatan bir çatı örtüsü ile binanın bu cephesinde, görünüşün tamamen değiştirildiği, bu örtünün çözümü itibariyle yeni bir yapılaşma içerdiği ve statik sistem çözümü gerektirdiği görülmektedir."


Söz konusu düzenlemeyle binanın yüksekliği ve kapladığı alanda ciddi değişiklikler yapılacağını kaydeden Nuhoğlu, şöyle devam etti:


"Bu nedenle yasal olarak plan süreçleri tamamlanmayan ve eski eser binaya ilave yapılaşma getiren bir restorasyon projesine onay vermemiz mümkün değildir. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğünün Haydarpaşa Gar Binasının rölöve, restitüsyon, restorasyonu ile ilgili ruhsat başvurusu belediyemiz tarafından ret edilmiştir."


Nuhoğlu, tarihi gar binasının restorasyonuna itirazları olmadığını vurgulayarak, "Orijinal haline sadık bir restorasyon projesi önümüze gelirse elbette onaylarız" dedi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...