IŞİD lideri Bağdadi öldürüldü iddiası

IŞİD lideri Bağdadi öldürüldü iddiası

DÜNYA Haberleri

Irak güvenlik güçlerinin iddiasına göre IŞİD üyesi Ebu Bekir Bağdadi öldürüldü.

Irak güvenlik güçlerinin iddiasına göre 2 Eylül'de Amirli'de yakalanan IŞİD terör örgütü üyesi Ebu Bekir Bağdadi öldürüldü ve yerine de Ebu Müslim Türkmen'in getirildiği iddia edildi.
TEDAVİ İÇİN SURİYEYE GÖNDERİLMİŞTİ
Basnews'ın haberine göre güvenlik güçleri ismi Ebu Selma olan IŞİD üyesi, Bağdadi'nin 3 hafta önce Amerika'nın bombardımanı sonucu ağır yaralandığını ve tedavi için Suriye'ye gönderildiğini ancak ağır yarasından dolayı öldüğünü söyledi.
BAĞDADİ'NİN YERİNE EBU MÜSLİM TÜRKMENİ GETİRİLDİ
Irak basını Ebu Selma'nın, "Eğer Bağdadi'nin ölüm haberi duyulursa IŞİD içinde karışıklık oluşturacağından dolayı hemen yerine Ebu Müslim Türkmeni getirildi" demeçlerine yer verdi. Ancak IŞİD terör örgütü başsız kalmasın diye, Irak ve Suriye'deki üyelerini toplanıp yeni birini seçene kadar Türkmeni'nin kısa süreli olarak Bağdadi'nin yerine geçildiği tahmin ediliyor.
HABER7

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...