Yamaç paraşütü sonu oldu, 30 metreden düştü

/ Kaynak: İHA
Yamaç paraşütü sonu oldu, 30 metreden düştü

YAŞAM Haberleri  / İHA

Babadağ'dan yamaç paraşütüyle tekli uçuşa geçen İsveçli turist, kısa bir süre sonra 30 metre yükseklikten kayalıklara düşerek öldü.

Muğla'nın Fethiye ilçesine tatile gelen İsveçli turist, Babadağ'dan yamaç paraşütüyle tekli uçuşa geçtikten kısa bir süre sonra 30 metre yükseklikten kayalıklara düştü. Hastaneye kaldırılan şahıs, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.Edinilen bilgilere göre, yaklaşık 5 gün önce arkadaş grubuyla Fethiye Ölüdeniz'e tatile gelen İran asıllı İsveçli turist Behrooz Namı (56), 3 gün boyunca Babadağ'a çıkarak Babadağ'dan Ölüdeniz'e uçuşlar yaptı. Daha önceki yıllarda da Ölüdeniz'e yamaç paraşütü ile uçmaya geldiği öğrenilen İsveçli turist, öğle saatlerinde yine arkadaş grubuyla 1970 metre yüksekliğindeki Babadağ'a çıktı. Uçuş hazırlıklarını tamamladıktan sonra single (tekli) uçuşa geçen Behrooz Namı, havalandıktan sonra sola doğru ağırlık verince paraşüt frenini aşırı şekilde sağa doğru çekti. Biranda spine giren Namı, yaklaşık 30 metre yükseldikten sonra kayalıklara düştü. İsveçli turistin düştüğünü gören çevredeki paraşütçüler ve UMKE ekibi hemen yardıma koştu. Ağır yaralanan Behrooz Namı, 112 Acil Servis ambulansı ile Fethiye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İç kanama geçirdiği öğrenilen Namı, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Yıllardır yamaç paraşütü pilotluğu yaptığı öğrenilen ve "en iyi uçuş belgesine" sahip olduğu bildirilen İsveçli turist için Fethiye Cumhuriyet Savcılığı ve jandarma ekipleri Fethiye Devlet Hastanesi morgunda otopside bulundu. Cumhuriyet Savcısı, daha sonra cenazeyi Muğla Adli Tıp Kurumu'na gönderdi.


YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...