Türkiye'ye sığınan Yezidiler için çadır kuruluyor

/ Kaynak: AA
Türkiye'ye sığınan Yezidiler için çadır kuruluyor

YAŞAM Haberleri  / AA

Viranşehir Belediyesince, IŞİD'in saldırıları nedeniyle Irak'ın Musul kentine bağlı Sincar bölgesinden kaçan Yezidiler için çadır kurulduğu bildirildi.

Viranşehir Belediye Belediye Başkanı Emrullah Cin, yaptığı açıklamada, IŞİD terör örgütünün saldırıları nedeniyle Irak'ın Musul kentine bağlı Sincar bölgesinden kaçan Yezidilerin bir kısmının ilçedeki akrabalarına sığındığını belirtti.Bu sayının her geçen gün arttığını ifade eden Cin, Yezidilerin barınma ihtiyaçlarını gidermek için Oğlakçı Mahallesi'nde 300 dönümlük arazide 50 çadır kuracaklarını kaydetti.Alt yapı çalışmalarında sona gelindiğini aktaran Cin, "Elektrik, içme suyu ve tuvaletleri da olacak çadırları en kısa zamanda hazır hale getirmeyi planlıyoruz. Şuan temel ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Duyarlı halkımız da yardımlara destek veriyor" dedi.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...